επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΔΙΑΖΩΜΑ στο αρχαίο θεατράκι του Καβείριου της Θήβας

Το ΔΙΑΖΩΜΑ στο αρχαίο θεατράκι του Καβείριου της Θήβας

(ΡΕΠΟΡΤΑΖ από την τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα:  http://exeisminima.gr/blog/ )

Μοναδικές στιγμές για  τυχερούς επισκέπτες  και Θηβαίους, προσέφερε η χθεσινή ιστορική εκδήλωση στο αρχαίο θεατράκι του Καβείριου της Θήβας.



Κάτω από το φως το φεγγαριού, τις εκπληκτικές απαγγελίες των Ωδών του Πινδάρου αλλά και τη μουσική συνοδεία του σαξοφώνου, το αρχαίο θέατρο ξαναζωντάνεψε μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, εκδήλωση που είχε διοργανώσει τότε για την ανάδειξη του Καβείριου, ο Θόδωρος Μιχάλογλου, ηχητικά αποσπάσματα της οποίας ακούστηκαν χτες.





Περίπου 400 σύνεδροι του Διαζώματος και 200 Θηβαίοι γνώρισαν για πρώτη φορά τη μαγεία του χώρου του ιερού των Καβείρων της Θήβας. Προσήλθαν από νωρίς και με τη σημαντική βοήθεια εθελοντών, πήραν τις θέσεις στους στις αρχαίες κερκίδες από πορόλιθο, παρακολούθησαν την εκδήλωση και αποχώρησαν  σεβόμενοι απόλυτα το χώρο.

Στην εκδήλωση που είχε τίτλο “Με πνοές Ελληνικές”, μίλησε ο Πρόεδρος του Σωματείου  Διάζωμα, κ. Μπένος Σταύρος, ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου και η Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας Δρ. Αλεξάνδρα Χαραμή, η οποία νωρίτερα ξενάγησε τους επισκέπτες στον χώρο.



Ο βιρτουόζος σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος , ερμήνευσε  μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και Pedro Ettouralde με ελληνικά στοιχεία, ενώ ο ηθοποιός Λάμπρος Τσάγκας, απήγγειλε μοναδικά στίχους του ποιητή Πίνδαρου στο αρχαίο κείμενο και η ηθοποιός Δανάη Καλαχούτα στη μετάφραση.

Ιδιαίτερη η συμβολή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης του Προέδρου του ΛΑΪΟΥ Θήβας, Τάσου Φρούσιου και  των εθελοντών, σε μια συνεχή προσπάθεια για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πόλης μας.

Συγχαρητήρια σε όλους!

ΔΠ

Φωτο Βαγγελης Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: