επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ


Η Δάφνη Ματζιαράκη, μία Ελληνίδα Φοιτήτρια δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, είναι υποψήφια για Όσκαρ με το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της 4.1 miles.


Το ντοκιμαντέρ 4.1 miles, που έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στο νησί της Λέσβου, παρουσιάζει το χρονικό της διάσωσης προσφύγων από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ένα καπετάνιο ενός σκάφους του Λιμενικού. Ο τίτλος 4.1 μίλια είναι εμπνευσμένος από την απόσταση που χωρίζει τις ακτές της Λέσβου από τα τουρκικά παράλια, δηλαδή την απόσταση που διανύει καθημερινά ο κεντρικός ήρωας Κυριάκος για να διατελέσει το έργο του.


Η Δάφνη Ματζιαράκη πέρασε τρεις βδομάδες πάνω στο σκάφος του λιμενικού και κατέγραψε διάφορες προσπάθειες διάσωσης προσφύγων, φτιάχνοντας ένα κολλάζ στιγμών που σου δίνουν μια ιστορία. Βλέποντας το μικρού μήκους φιλμ, η εικονική αποτύπωση της προσφυγικής κρίσης σε αφήνει άφωνο και τρομαγμένο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:


Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Οι Άγιοι ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ και η ιατρική!!!


Οι Άγιοι ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ και η ιατρική!!!

Οι Τρεις Ιεράρχες υπεραμύνονται της αξίας των επιστημών θέτοντας σε σωστές βάσεις τις σχέσεις πίστης και επιστήμης. Αναφέρονται στην αξία της φιλοσοφίας, της ιστορίας, της αστρονομίας ,της φυσικής ιστορίας, της ιατρικής… Στο ερώτημα μάλιστα που τέθηκε κάποτε στον Μέγα Βασίλειο για το αν πρέπει οι μοναχοί να μεταχειρίζονται την Ιατρική, ο μεγάλος αυτός άγιος της Εκκλησίας μας όχι απλά υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας της ιατρικής επιστήμης, αλλά τόνισε και την προέλευσή της από τον ίδιο το Θεό. «Ὥσπερ ἑκάστη τῶν τεχνῶν βοήθεια ἡμῖν πρὸς τὸ τῆς φύσεως ἀσθενὲς ὑπὸ τοῦ Θεοῦ κεχάρισται͵ …οὕτω καὶ ἰατρική….»

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΔΩ: 

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Κοιμήθηκε πρόωρα δάσκαλος του Δημοτικού Θεσπιών!!!


Ο Δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιών, Ηλίας Ζελενίτσας έχασε την μάχη με τον θάνατο...  Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της περιοχής μας, και φυσικά στους μαθητές, τους γονείς και τους συναδέλφους του. Η κηδεία του έγινε σήμερα 26-1-2017 στον τόπο καταγωγής του τα Τρίκαλα.

Εκφράζουμε την λύπη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια, στους οικείους του, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιών. Ας είναι αιωνία του η μνήμη.

ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΜΗΣΣΟ ΤΥΠΟΣ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Γλέντι, κέφι και πολύς χορός, μέχρις πρωίας, στην Κοπή πίτας της Χορευτικής Ομάδας Λεονταρίου


 Χορευτική Ομάδα Λεονταρίου-Κοπή Πίτας


Σε μια εκδήλωση που θύμιζε άλλες εποχές, η Χορευτική Ομάδα Λεονταρίου και ο δάσκαλος της Μαρίνης Χαράλαμπος, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στη ταβέρνα ¨Λεοντάρι¨ του Τάσου Φουντά. Πλήθος κόσμου από το Λεοντάρι, τις Θεσπιές , το Μαυρομμάτι, ακόμα και από τον Αί-Γιώργη παρευρέθησαν στην εκδήλωση, αποδεικνύοντας ότι ακόμα, στις μέρες μας και εν μέσω κρίσης, προβάλλεται πολιτιστικό έργο το οποίο αναγνωρίζεται καθολικά.






Το παρόν έδωσαν, κατ΄ιδίαν και μέσω αντιπροσώπων: ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, κος Ντασιώτης, οι Αντιδήμαρχοι, κος Πετρούλιας και κος Μαλέσης, ο δημοτικός σύμβουλος κος Μπουζίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες κα. Παπαθωμά και κος Μπακομήτρος, η Εφημερίδα ¨Πολυάνδριον¨, η Δανειστική Βιβλιοθήκη Λεονταρίου, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Προφήτη Ηλία, η Ποδοσφαιρική Ομάδα Λεονταρίου, ο Εκπολιτιστικός Πειβαλλοντικός Σύλλογος Θεσπιέων ¨Δημόφιλος¨, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Μαυρομματίου, ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας.Η κοπή της πίτας έγινε από τον ιερέα του Ναού μας, πατέρα Γρηγόριο, με την ευχή η Χορευτική Ομάδα να συνεχίσει το έργο της και τη νέα χρονιά. Η λαχειοφόρος αγορά που μεσολάβησε της εκδήλωσης μοίρασε ποικιλία δώρων, ενώ το γλέντι διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.





 Η Χορευτική Ομάδα, μαζί με τον Αθλητικό Σύλλογο και την Εφημερίδα ¨Πολυάνδριον¨, αποτελούν τους ενεργούς πυρήνες του Λεονταρίου, οι οποίοι κρατούν σε εγρήγορση και κινητοποιούν  τις πολιτιστικές δράσεις και δυνάμεις του χωριού μας. Ευχή όλων είναι η Χορευτική Ομάδα Λεονταρίου να συνεχίσει και τη νέα χρονιά να προβάλλει την παράδοση μας, ως αξία αναλλοίωτη στο χρόνο, που μας κρατά σε επαφή με τις ρίζες μας και δημιουργεί τις βάσεις για τη μη παραχαραξιμότητα του Ελληνικής κουλτούρας αλλά και περαιτέρω για τη διάσωση και διάδοση πανελλαδικών ηθών και εθίμων, δια μέσου του χορού.
Και του χρόνου!!!


Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Κοπή πίτας από την ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Χορευτική Ομάδα Λεονταρίου κόβει την πίτα της το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017,
και ώρα 20:30
στην ταβέρνα "Το Λεοντάρι" του Αναστάσιου Φουντά, και μας προσκαλεί όλους.


Μενού ελεύθερο

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Η Ενορία μας κόβει την Βασιλόπιτά της!!!



Την Κυριακή 22-1-2017, μετά την Θεία Λειτουργία, περί την 10:15 π.μ., στο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, η ενορία μας, κόβει την Βασιλόπιτά της.
Προσκεκλημένοι είμαστε άπαντες.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Δρόμος 700 Αθανάτων 16-09-2017, Θεσπιές - Θερμοπύλες

Δρόμος 700 Αθανάτων 16-09-2017, Θεσπιές - Θερμοπύλες



Ο αγώνας Δρόμου των 700 Αθανάτων, Θεσπιές-Θερμοπύλες, σχεδιάζεται από τον συνδημότη μας, πεζοπόρο μεγάλων αποστάσεων, κ. Κώστα Χ. Χατζή, για την 16-09-2017. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε προσεχώς.


Εύσημα στην Αστυνομία από τον Δήμο μας

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Σημαντική παράλειψη, χωρίς δόλο, αποτέλεσμα ενός εξαντλητικού εικοσαήμερου   με χιόνια και παγετό.
Στις ευχαριστίες μου προς φορείς, υπηρεσίες και πρόσωπα, διέφυγε η Ελληνική Αστυνομία που η παρουσία της στους δρόμους ήταν καταλυτική αυτές τις δύσκολες μέρες.
Σε αποκατάσταση αυτής της άδολης αδικίας, εκφράζω τις  ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου στους Αξιωματικούς και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση του δύσκολου καιρικού φαινομένου.
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

ΠΗΓΗ & ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ:  https://www.aliartos.gov.gr/

Εκδλήλωση με θέμα "Το αρχαίο δράμα σήμερα" στην Θήβα



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σας προσκαλούν στην έναρξη του διεθνούς εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού προγράμματος:

Το αρχαίο δράμα σήμερα

Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θήβας, θα χαιρετίσουν:

ü  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κύριος Κώστας Μπακογιάννης.
ü  Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Βοιωτίας Κυρία Φανή Παπαθωμά.
ü  Ο Δήμαρχος Θήβας Κύριος Σπύρος Νικολάου.
ü  Ο πρόεδρος του ΚΕΔΡΑ Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Σκαρπέλος.
ü  Η διευθύντρια του ΙΜΚ Κυρία Ξένια Καλδάρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί αναλόγιο με αποσπάσματα από τις Φοίνισσες του Ευριπίδη σε μετάφραση και εισαγωγή Γιάγκου Ανδρεάδη.  Μελοποίηση: Κώστας Χαριτάτος.  Θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Στέφανος Κυριακίδης, Κώστας Μητράκας, Περικλής Μοσχολιδάκης, Παντελής Παπαδόπουλος,  Δήμητρα Χατούπη  και χορός.


Θα ήταν μεγάλη μας τιμή εάν θα μπορούσατε να παρευρεθείτε.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά και αύριο 11/1/2017 τα σχολεία στο Δήμο μας-Ανοικτοί οι Παιδ. Σταθμοί.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Κλειστά και αύριο 11/1/2017 τα σχολεία – Ανοικτά ο Βρεφονηπιακός Σταθμός και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Από το γραφείο του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων ανακοινώνεται ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, χιονοπτώσεων, παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση), που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, θα παραμείνουν κλειστές.

Αντίθετα, ανοικτές θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν κανονικά οι δομές: Βρεφονηπιακός Σταθμός Αλιάρτου και οι δυο Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου (Παιδικός Σταθμός Αλιάρτου και Παιδικός Σταθμός Θεσπιέων-ΔΔ Μαυρομματίου), για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών. H προσέλευση των βρεφών/νηπίων είναι προαιρετική.

Συνεχής ενημέρωση μπορείτε να λαμβάνεται από την ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων www.aliartos.gov.gr ή στo τηλέφωνo του Δήμου 2268350211.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά αύριο Δευτέρα 9-1-2017 όλα τα σχολεία του Δήμου μας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κλειστά όλα τα σχολεία, του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, την Δευτέρα 9-1-2017

Από το γραφείο του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων ανακοινώνεται ότι λόγω του ισχυρού παγετού που υπάρχει σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί και στη Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου και στην αντίστοιχη των Θεσπιέων θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9-1-2017.

Για την Τρίτη 10-1-2017 θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, κατόπιν εισηγήσεων των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού ο Λεονταρίτης Αριστοτέλης Προδρόμου!!!


  Στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού, ανήκει από φέτος, ο Λεονταρίτης Αριστοτέλης Προδρόμου του Βασίλειου και της Παναγιούλας Δημητρίου, μετά την επιτυχή εισαγωγή του στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων!!! 
  Με αφορμή την ημέρα των Θεοφανείων, που αγιάζονται τα ύδατα θέλουμε να του ευχηθούμε, Καλές Θάλασσες!!! & Καλή Πρόοδο!!!
  Καλές Θάλασσες!!! να ευχηθούμε και σε όλους τους ναυτικούς μας, τόσο του Πολεμικού Ναυτικού που φυλάγουν Θερμποπύλες, όσο και του Εμπορικού Ναυτικού που διασχίζουν τις θάλασσες, και κρατούν την ελληνική σημαία ψηλά, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου!!!


Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Συγχαρητήρια στην Λεονταρίτισσα κ. Στέλλα Βρακά


Εκφράζουμε τα Θερμά μας Συγχαρητήρια στην Λεονταρίτισσα κ. Στέλλα Βρακά του Χαραλάμπους και της Πύλης, διαπρεπή Δικηγόρο, με Μεταπτυχιακές Σπουδές, γλωσσομαθή ( ομιλεί Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Γερμανικά), που την καμαρώσαμε χθες (3-1-2017), δίπλα στην Υπουργό κ. Αχτσιόγλου, σαν Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για τον ΕΦΚΑ.
Μπράβο Στέλλα!!!!!!!!
Συγχαρητήρια για την θέση της Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης που ανέλαβες. Σιδεροκέφαλη και πάντα επιτυχίες και πρόοδο να έχεις στην ζωή σου!!!!!!!



Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Έφυγε για πάντα η "Στέρνα" μας...


 Κάτι λείπει σήμερα…
Από σήμερα το πρωί στο χωριό μας κάτι λείπει. Ο ήλιος λείπει, η καλοκαιρία λείπει, η άνεση στις μετακινήσεις λείπει. Ο καιρός μας δείχνει το άσχημο πρόσωπο του δημιουργώντας προβλήματα στις καθημερινές μας εργασίες. Αλλά είναι μόνο αυτό;;; Είναι μόνο αυτό το παροδικό; Θα ξανάρθει η καλοκαιρία και όλα θα (ξανα)λειτουργούν κανονικά. Ή μήπως όχι; Μάλλον όχι. Από σήμερα το πρωί, η Στέρνα, δεν θα μένει πια εδώ. Το σκυλί-σύμβολο του χωριού μας αποφάσισε να ενωθεί με το άσπρο του χιονιού αλλά ακολουθώντας αντίθετη φορά προς αυτό, να οδεύσει το δρόμο χωρίς επιστροφή, πηγαίνοντας να βρεί το αφεντικό του που μάλλον της έλειψε. Το σκυλί όλων μας δεν μένει πια εδώ. Το σκυλί για το οποίο όλα τα σπίτια ήταν ανοικτά, το σκυλί το οποίο όλοι παίξαμε και φροντίσαμε, το σκυλί με το οποίο μεγάλωσαν πολλά μικρά παιδιά στο χωριό μας, αποφάσισε να μας αφήσει μόνους μέσα στη βαρυχειμωνιά. Η κάθε γωνιά του χωριού από εδώ και στο εξής θα ζητάει το φύλακα της. Το χωριό όλο θα ζητάει το φύλακα του. Μπορεί η Στέρνα να μην ήταν άνθρωπος αλλά για όλους μας ήταν κάτι παραπάνω από άνθρωπος. Ήταν το σκυλί μας. Το σκυλί όλων μας. Η Στέρνα. Η Στέρνα μας…
30-12-2016/ Κυριάκος Λιάκος

Γιορτή Εκπαίδευσης για τους νέους φοιτητές στο Δήμο μας!!!


Η φωνή της Άσκρης, Τ 16


"Η φωνή της Άσκρης" είναι μία πολλή αξιόλογη τοπική πολιτιστική έκδοση που αξίζει τον κόπο να την διαβάσουμε:



Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

ΧιονοΦωτοΣτιγμές από το χιονισμένο Κασκαβελάκι μας!!!

 Χιόνια στο καμπαναριό που Χριστούγεννα σημαίνουν...

 Το πιο ωραίο Χριστουγεννιάτικο δένδρο (οικία Ζωγράφου Μαρίνη)



 Λευκό σεντόνι ο κάμπος μας



Βέβαια κάποιοι μέσα στα μαγαζιά το διασκεδάζουν δεόντως...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! 
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΣΚΑΒΕΛΑΙΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ!!! 
& ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

Οι φωτογραφίες είναι δανεισμένες από φατσοβιβλίο και από το μπλοκ της ενορίας μας ( https://ierosnaosprofhtouhliouleontariou.blogspot.gr/2016/12/blog-post_29.html )