επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ο Σύλλογος Γυναικών Λεονταρίου κόβει την πίτα του!!!

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ 
'' Η ΕΣΤΙΑ'' ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08/02/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 16:00 ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ '' ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΦΟΥΝΤΑ'' ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ.
ΑΦΘΟΝΟ ΦΑΓΗΤΟ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΛΠΗΞΕΙΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ....!!
ΕΙΣΟΔΟΣ: 13 €
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΤΟ Δ.Σ


Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Με πρωταγωνιστή την μαθητιώσα νεολαία του Λεονταρίου η κοπή πίτας της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ & της Εφ. "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ"










Το Σάββατο 24-1-2015, στις 17:30, στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης Λεονταρίου και σε συνεργασία, η Εφ. ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ, έκοψε μαζί με την Βιβλιοθήκη Λεονταρίου, την ΑγιοΒασιλιάτικη πίτα τους. Μετά την ευλογία της πίτας από τον ΠαπαΚώστα, ο ιδρυτής της Βιβλιοθήκης Δρ. Νικόλαος Κόλλιας, ευχαρίστησε όλους του παρισταμένους, και αναφέρθηκε στο ιστορικό της βασιλόπιτας. Ο Πρόεδρος των Φίλων της Βιβλιοθήκης Καθηγητής Βασίλειος Γολεμάτης, επίσης χαιρέτισε λέγοντας ότι η Βιβλιοθήκη σημαίνει ΦΩΣ. Μικρούς χαιρετισμούς έκαναν και ο εκδότης του Πολυανδρίου, κ. Νικόλαος Δημητρίου, αλλά και ο Δήμαρχος μας κ. Γεώργιος Ντασιώτης. Να προσθέσουμε ότι καλεσμένοι ήταν όλοι οι μαθητές του χωριού μας, νήπια, μαθητές του Δημοτικού και μεγαλύτεροι μαθητές, οι οποίοι και παρευρέθηκαν. Σε όλους προσφέρθηκε δώρο ένα βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας. Επίσης δόθηκε από την Εφ. ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ, στην μαθήτρια της Στ΄ τάξης και σημαιοφόρο του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου, Αθανασία Χ. Γρίλλια, η φωτογραφική μηχανή SONY που το Δημοτικό μας είχε κερδίσει στο Φωτογραφικό Διαγωνισμό της εφημερίδας. Τυχερή της βραδιάς ήταν η μικρή Κωνσταντίνα Μακρή. Παρόντες ήταν και ο Αντιδήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κ. Κωνσταντίνος Μαλέσης,  ο Πρόεδρος του Τ.Σ. μας κ. Δημήτριος Ζαφείρης, ο Δημοτικός μας Σύμβουλος κ. Χαρίτος Πετρούλιας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Αναστασία Τοπάλογλου, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Λεονταρίου κ. Δημήτριος Βρακάς, ο προπονητής του ΑΣΛ και Τοπικός μας Σύμβουλος κ. Νικόλαος Γρίλλιας, η ψυχή της Βιβλιοθήκης και Τοπική μας Σύμβουλος κ. Ντίνα Χατζή-Σταθακοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σταυρούλα Τσιώλη, από ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ οι κ. Οδυσσέας Καρβούνης και κ. Δημήτριος Ζιώγας και ο πρώην πρόεδρος των Βαγίων και σημαντικός αρθρογράφος της Βοιωτίας κ. Θεόδωρος Παπαιωάνου. Από την εκδοτική ομάδα του Πολυανδρίου παρόντες ήταν, η κ. Βενετία Χρήστου και ο κ. Κυριάκος Λιάκου.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ, ΥΓΕΙΑ στις οικογενειές τους & ΕΥΤΥΧΙΑ σε όλο τον κόσμο, και σε όλους τους Λεονταρίτες όπου γης!!!














Ο Δημόφιλος κόβει την πίτα του.


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Αλιάρτου Θεσπιέων καλεί όλους τους δημότες για ενημέρωση και συζήτηση.

Η  Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Αλιάρτου Θεσπιέων καλεί όλους τους δημότες να παρευρεθούν το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου για ενημέρωση και συζήτηση χωρίς προηγούμενο.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
ΣΑΓΑΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 25-1-2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ
 ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 25-1-2015
……………………………………………
Εγγεγραμμένοι: 880
Ψήφισαν:  496 (56%)
Άκυρα-Λευκά: 14
Έγκυρα: 482
……………………………………………
ΣΥΡΙΖΑ…………………..193
Ν.Δ………………………..140

Χ. ΑΥΓΗ………………….32
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ………………26
ΠΑΣΟΚ……………………19
ΤΕΛΕΙΑ……………………18
ΑΝΕΛ…………………..…17
ΚΚΕ……………………….16
ΚΙΔΗΣΟ…………………..11
ΛΑΟΣ……………………..6
ΑΝΤΑΡΣΥΑ………………2
ΚΚΕ(μ-λ)………………….2


Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Σε ζεστή ατμόσφαιρα και με πολύ κέφι η κοπή της πίτας του Α.Σ.Λεονταρίου!!!

 Σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και με πολύ κέφι έγινε η κοπή της ΑγιοΒασιλιάτικης πίτας του Α.Σ.ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ, στο χωριό μας, στις 24-1-2015, στο ΚΑΦΕ ΜΟΡΦΕΣ. Ευχόμαστε στην ομάδα μας πολλές ΝΙΚΕΣ!!!













ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΕΔΩ:

 http://asleontariou.blogspot.gr/2015/01/blog-post_28.html

http://asleontariou.blogspot.gr/2015/01/blog-post_67.html


Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Α.Σ.Λεονταρίου: ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...ΩΩΩΩ ΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!!!!

ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...ΩΩΩΩ ΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!!!!



 Είχαμε υποσχεθεί να πάρουμε θέση για κάποια πράγματα που αφόρουν το βοιωτικό ποδόσφαιρο και φυσικά την ομάδα μας και το κάνουμε πράξη.


Το Αθλητικό Σωματείο Λεονταρίου συμπληρώνει αισίως σαράντα χρόνια ζωής.Μετά απο μια σχετική αδράνεια επαναδραστηριοποιήθηκε την περίοδο 2013-14 στο πρωτάθλημα β΄ κατηγορίας Βοιωτίας,αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες στο ξεκίνημά του.

Ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο αντιμετώπισε την χλεύη των αντιπάλων του για τα ανεπιτυχή αποτελέσματά του.Παρ όλα αυτά τίποτε δεν στάθηκε εμπόδιο στη συνέχεια της πορείας του.Πιστοί στο "ευ αγωνίζεσθαι" τηρήσαμε κατά γράμμα τους κανόνες της διοργανώτριας αρχής,πιστεύοντας "καλη τη προθέσει" ότι θα κάνουν το ίδιο και τα άλλα σωματεία.

Λαμβάνοντας υπ όψιν τα τελευταία δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου,διαπιστώσαμε μετά λύπης ότι κάποια αθέμιτα μέσα πιθανόν να αύξησαν τον βαθμό δυσκολίας του ξεκινήματός μας.

Παρ όλα αυτά κάποιοι που βρέθηκαν  αντίπαλοί μας στους αγωνιστικούς χώρους συνεχίζουν να μας χλευάζουν.Εμείς δεν καταφεύγουμε σε παρόμοιες ενέργειες αλλά συνεχίζουμε με τα ίδια "πιστεύω" και καλούμε την διοργανώτρια αρχή να πάρει θέση.Όσον αφορά την δική μας θέση απαιτούμε απο τους εμπλεκόμενους να βρουν μόνοι τους την πόρτα της εξόδου.Για δε τα σωματεία είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια εξυγίανσης,τοποθετώντας ανθρώπους που θα διαχειρίζονται καλύτερα τις τύχες τους.Δεν έχουν δικαίωμα κάποιοι να εφαρμόζουν στο όνομα των ομάδων τους,πρακτικές που δεν συνάδουν με τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά τους είναι συνήθεια στην ιδιωτική η επαγγελματική τους ζωή.Όντες βέβαιοι για τις καλές προθέσεις της διοργανώτριας αρχής με σκοπό  την αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου,ζητάμε να διευκολύνει τους τρόπους ελέγχου απο τα σωματεία της καθαρότητας των αγώνων.

Πρέπει να αποτρέπεται με κάθε τρόπο η παράνομη συμμετοχή που αλλοιώνει αποτελέσματα,προδίδει αγώνες,κόπους και υστέρημα των ανθρώπων των τοπικών κοινωνιών,αλλά το χειρότερο,προδίδει τα όνειρα κάποιων νεαρών ποδοσφαιριστών πάνω στα οποία δουλεύουν κάποιες ομάδες και δηλητηριάζουν την ηθική τους.Ο φιλόσοφος λαός λέει ότι μαζί με τα ξερά καίγονται  και τα χλωρά.Δεν πρέπει να αφήσουμε να καεί κανείς.Θέλουμε να χαιρετήσουμε την προσπάθεια των συναδέλφων ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλό μας και αυτές που πρωταγωνιστούν  και η δουλειά τους φαίνεται στους αριθμούς,αλλά και αυτές που αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους.

Όσο για τα ξερά....στην πυρά
Λεοντάρι 21-1-2015
      

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Μετά την δυναμική αντίσταση-κινητοποίηση του Δήμου μας ανεστάλη η απόφαση για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου.

Μετά την δυναμική αντίσταση-κινητοποίηση του Δήμου μας 

ανεστάλη η απόφαση για την

 υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου.





ΠΗΓΗ: http://permisospress.blogspot.gr/2015/01/blog-post_227.html

Αγρυπνία στο Ιερό Ναό μας, στην μνήμη του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου.


Σήμερα 21-1-2015 και ώρα 8:30 μ.μ στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου

 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία προς τιμή του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου. 

Μετά τιμής ο Ιερεύς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού.






Αγίου Οσιομάρτυρος Αναστασίου του Πέρσου

Ο Αγιος Αναστάσιος γεννήθηκε στο χωριό Ραχήζ της Περσίας, της επαρχίας Ρασνουνί. Ονομαζόταν Μαγουνδάτ, ήταν υιός του μάγου Μαβ και υπηρέτησε στον στρατό επί των ημερών του βασιλέως Χοσρόη (590-628), ο οποίος κατέλαβε τα Ιεροσόλυμα και μετέφερε στην χώρα του τον Τίμιο Σταυρό (614). Τότε ο Μαγουνδάτ θέλησε να μάθει, αφού άκουσε περί αυτού και των επιτελουμένων θαυμάτων, γιατί οι Χριστιανοί τον τιμούσαν. Έτσι, αφού διδάχθηκε από κάποιον πιστό ότι με τον σταυρικό θάνατο του Κυρίου λυτρώθηκε το ανθρώπινο γένος, πίστεψε στον Χριστό. Έπειτα, συμμετέχοντας στην εκστρατεία των Περσών κατά της Κωνσταντινουπόλεως, βρέθηκε στη Χαλκηδόνα. Κατά τη διαμονή του εκεί, αφού πληροφορήθηκε ότι ο Ηράκλειος κατετρόπωσε τους Πέρσες, πήγε στην Ιεράπολη και από εκεί στα Ιεροσόλυμα όπου βαπτίσθηκε υπό του κατόπιν Πατριάρχου Μοδέστου, προς τον οποίο τον οδήγησε ο ιερεύς του πανίερου ναού της Αναστάσεως, και έλαβε το όνομα Αναστάσιος. Στη συνέχεια εκάρη μοναχός στη μονή του Αββά Ιουστίνου ή κατ' άλλους στη μονή του Αγίου Σάββα. Μετά από επταετή άσκηση και διαβάζοντας καθημερινά τους βίους Αγίων και τα μαρτύριά τους, τους ζήλεψε και προσευχόταν να αξιωθεί το μαρτυρικό τέλος αυτών. Έτσι, όταν, κατά παραχώρηση του Κυρίου, είδε σε όνειρο ότι ανέβηκε στο όρος του Κυρίου και στάθηκε στον άγιο τόπο Αυτού, κι εκεί ήπιε ένα χρυσό ποτήρι γεμάτο κρασί, θεώρησε ότι σκιαγραφόταν το μέλλον και το μαρτύριό του. Γι αυτό, γονυπετής και ένδακρυς, ζήτησε την ευχή του προεστώτος ιερέως της μονής για τη μακάρια αποδημία του, δηλαδή την πορεία του προς το μαρτύριο. Αφού κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων κατευθύνθηκε προς την Διόσπολη, για να προσευχηθεί στον Αγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, κι έφθασε στην Καισάρεια της Παλαιστίνης. Εκεί, όταν είδε κάποιους μάγους ομοεθνείς του, έλεγξε και χλεύασε τα σοφίσματα και την ασέβειά τους. Τότε εκείνοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον άρχοντα Μαρζαβανά. Ο άρχοντας διέταξε να αφεθεί ελεύθερος αρκεί να αρνηθεί τον Χριστό ενώπιον ενός μόνο προσώπου. Όμως ο Αναστάσιος απάντησε με πνευματική ανδρεία: «Μη δώη μοι ο Θεός της αγαπήσεως εκπεσείν του Χριστού μου». Ο Μαρζαβανάς θύμωσε και έδωσε εντολή να μεταφέρει βαριές πέτρες χωρίς καμία ανάπαυλα. Τα βασανιστήρια συνεχίσθηκαν μέχρι που οδηγήθηκε ενώπιον του βασιλέως των περσών Χοσρόη. Αλλά και μπροστά στον βασιλιά δεν φοβήθηκε. Τον κτύπησαν αλύπητα με ραβδιά. Το μαρτύριο ήταν καθημερινό. Στο τέλος τον κρέμασαν από ένα χέρι δια βρόγχου, τον έπνιξαν και απέκοψαν την κεφαλή του. Το μαρτύριό του έγινε το 628 με άλλους 70 Χριστιανούς Μάρτυρες. Η Σύναξη του Αγίου ετελείτο στο Μαρτύριό του, που βρισκόταν εντός του Αγίου Φιλήμονος, στο Στρατήγιο.

Συναξαριστής της Ορθοδόξου Εκκλησίας , Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου, τ. Ιανουαρίου, σελ. 273-275.





Κλειστό το οδικό δίκτυο της Κωπαΐδας ( Αλίαρτου-Στροβικίου), λόγω σοβαρής ζημιάς σε γέφυρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 
Αλίαρτος    20/01/2015
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ENHΜΕΡΩΣΗΣ                                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θέμα: ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 

Ενημερώνουμε τους χρήστες του οδικού δικτύου της Κωπαΐδας ότι ο δρόμος Αλιάρτου–Στροβικίου, είναι κλειστός λόγω  σοβαρής ζημιάς στην γέφυρα της εσωτερικής διώρυγας (διασταύρωση προς Ορχομενό).
Η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριους αγροτικούς δρόμους.
Συνιστούμε την αποφυγή της χρήσης του οδικού δικτύου της Κωπαΐδας, σε όσους δεν έχουν σοβαρό λόγο διέλευσης.
Η αποκατάσταση της ζημιάς θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα και  παρακαλούνται οι διερχόμενοι να ακολουθούν τη σήμανση με  ιδιαίτερη  προσοχή.
 Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος 

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Κοπή Πίτας από την "Βιβλιοθήκη Λεονταρίου" & την Εφ. "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ"


Η «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ» & η Εφ. «ΤΟ 

ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ», καλεί την μαθητιώσα νεολαία του Λεονταρίου

 όπου γης, στην κοπή της ΑγιοΒασιλιάτικης πίτας της, το Σάββατο

24-1-2015, και ώρα 17:00 μ.μ., στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της

 Βιβλιοθήκης μας.

      Θα δοθούν δώρα σε όλα τα παιδιά, θα υπάρχει κέρασμα για όλους, και πολλές εκπλήξεις!!!

Σας περιμένουμε με χαρά!!!


                                               Με τιμή,
Δρ. Νικόλαος Κόλλιας                                   Νικόλαος Ι. Δημητρίου
Ιδρυτής της  Δανειστικής                                Εκδότης της Εφ.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ                  ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ

Η Ενορία μας τίμησε τον ΠαπαΓιάννη!!!

 << Ι.Ν ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ. >>
ΣΗΜΕΡΑ 18-1-2015, ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΝ π.ΙΩΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ , ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΝΙΣΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΩΣ ΙΕΡΕΥΣ ΕΠΙ 17 ΕΤΗ..
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΩΣ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ .
ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΗ !!!