επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ. ΜΑΚΡΗΣ - ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Το νέο του ιατρείο άνοιξε ο Λεονταρίτης και λίαν αγαπητός ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ. ΜΑΚΡΗΣ, στην πόλη της Θήβας. Καλές Δουλειές, Γιατρέ μας!!!






«Πολιτειότητα- Ενεργός Πολίτης: Θεωρία και Πράξη»

Πρόσκληση


Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. Ν. Βοιωτίας & ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την Ημερίδα που πραγματοποιείται την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, 10.30΄π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας με θέμα:

«Πολιτειότητα- Ενεργός Πολίτης: Θεωρία και Πράξη»



                                                                                                    Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. Ν. Βοιωτίας:
Κατσιφή- Χαραλαμπίδη Σπ., 1ης περιφέρειας
Σκόνδρα Ασ., 2ης περιφέρειας
Ζουγανέλη Άν., 3ης περιφέρειας
Γεωργαντάς Απ., 4ης περιφέρειας
Μπασαγιάννη Ελ., 29ης περ Προσχολικής Αγωγής






Η ημερίδα είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Φιλοσοφία για παιδιά» και υλοποιήθηκε  σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Βοιωτίας, με σκοπό την εξοικείωσή τους με τη φιλοσοφία  και  με την πρακτική της διδασκαλίας της φιλοσοφίας σε παιδιά.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ από το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ στην ΟΜΙΛΙΑ «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
   
                  ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

              ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                        
 ETAIΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
(συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)                                                                                                                                    
              

       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                     ΟΜΙΛΙΑ
      «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»


  ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ
                                
Το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, θα μιλήσει ο γνωστός πολιτικός επιστήμων, συγγραφέας, τηλεοπτικός αναλυτής και αρθρογράφος στο ‘’Βήμα’’ , κ. Λευτέρης Κουσούλης, με θέμα «Τι είναι πολιτική».
Θα ακουστούν νέες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις περί πολιτικής από  τον ομιλητή.
                                                         Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων    
   Γεώργιος Ντασιώτης                                 
  Ο Πρόεδρος της Εταιρ. Βοιωτ. Μελ.
   Δρ. Νικόλαος Κόλλιας                                               
Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων: τηλ.22683- 50212 ( κον. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα. Χατζή)

Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411(κον. Καρβούνη)

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ευχές στους Διαγωνιζόμενους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από τον Δήμαρχο Αλιάρτου-Θεσπιέων



Ευχές  στους Διαγωνιζόμενους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Αγαπητές μαθήτριες –Αγαπητοί  μαθητές

          Μια σημαντική διαδρομή στην πορεία της ζωής σας ολοκληρώνεται  με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που τώρα αρχίζουν. Διαδρομή στην οποία γνωρίσατε, χαρές και απογοητεύσεις,φιλίες και συγκινήσεις αλλά και κούραση. Αυτή τη διαδρομή τη διανύσατε με μεγάλες προσπάθειες και θυσίες και  με αρωγούς τους γονείς ,αλλά και τους δασκάλους σας.
Ο αγώνας που δώσατε και φυσικά θα συνεχίσετε, ήταν δύσκολος και οι συνθήκες τον καθιστούν δυσκολότερο, αλλά είναι μονόδρομος για την  πρόοδό σας αλλά και για την προκοπή της πατρίδας που τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται όλους μας.  Ο αγώνας αυτός, είναι μια από τις πολλές μάχες που θα δώσει ο καθένας από σας στη ζωή του: είναι σημαντική  αλλά δεν είναι η μοναδική.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στις εξετάσεις και καλή πορεία στη ζωή σας, επίσης να θυμάστε πάντα, τους ανθρώπους που σας στηρίζουν και να τους μιμείστε.

 
Ο    Δήμαρχος

Ντασιώτης Γεώργιος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014 στο ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014 στο ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΩΝ

Εγγεγραμμένοι:……………..903
Ψήφισαν:……………………420
Λευκά;………………………29
Άκυρα:………………………29
Έγκυρα:……………………..362


ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν.Δ. κα):…..209 (58%) – 168 (37%)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ):………153 (42%) – 116 (25%)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2014 ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2014 στο ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΩΝ

Εγγεγραμμένοι:……………..900
Ψήφισαν:……………………419
Λευκά;………………………4
Άκυρα:………………………14
Έγκυρα:……………………..401


ΣΥΡΙΖΑ:…………………………110 (27,5%)
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:…………...105 (26%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:……………………43 (11%)
ΠΟΤΑΜΙ:………………………….31 (8%)
ΕΛΙΑ:………………………………31 (8%)
ΚΚΕ:………………………………..15 (4%)
ΑΝ.ΕΛ:……………………………...13 (3%)
ΚΥΝΗΓΟΙ:………………………….12(3%)
ΛΑΟΣ:……………………………….10(2,5%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ:…………………………3(1%)
ΔΗΜΑΡ:………………………………2(0,5%)

ΛΟΙΠΟΙ:……………………………..25

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Μήνυμα του Μητροπολίτη Γεώργιου προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Μήνυμα του Μητροπολίτη Γεώργιου προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Αγαπητά μου παιδιά,

Στην πρώτη μεγάλη μάχη που ετοιμάζεστε να δώσετε στη ζωή σας δεν είστε μόνοι, οι άνθρωποι που σας αγαπούν είναι δίπλα σας, οι γονείς σας, οι δάσκαλοί σας, οι φίλοι σας αλλά κι όλη η Εκκλησία με την προσευχή της.
Μοιραζόμαστε την αγωνία σας και προσευχόμαστε να ξεπεράσετε το άγχος σας και ο αγώνας σας και οι κόποι σας να ευοδωθούν.
Είναι η πρώτη μεγάλη μάχη που δίνετε στη ζωή σας αλλά όταν περάσουν τα χρόνια και οι μάχες που θα δίνετε καθημερινά θα είναι πιο δύσκολες και πιο σύνθετες, τότε οι πανελλήνιες θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση, που θα μείνει χαραγμένη στην ψυχή σας καθώς θα νοσταλγείτε τα νεανικά σας χρόνια.

Στρέψτε το νου και την καρδιά σας στο Θεό που πάντα βρίσκεται κοντά μας, πολύ δε περισσότερο στις δύσκολες στιγμές, και προσευχηθείτε να σας δώσει δύναμη να επιτύχετε στην όμορφη προσπάθειά σας.
Δώστε τον αγώνα σας και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα ποτέ να μην σας καταλάβει η απελπισία ούτε η απόγνωση. Η ζωή είναι μπροστά σας, σας ανήκει και περιμένει να την κατακτήσετε. Στη ζωή σας από όποιο πόστο κι αν υπηρετήσετε την κοινωνία σίγουρα θα την κάνετε καλύτερη, με περισσότερη ανθρωπιά και αγάπη και με μεγαλύτερη πνευματική και τεχνολογική πρόοδο.
Παιδιά μου,
Εύχομαι τα μάτια σας να πλημμυρίσουν δάκρυα χαράς και ευτυχίας καθώς θα επιτυγχάνετε τους στόχους σας.
Σας δίνω το χέρι της καρδιάς μου και σας εύχομαι Καλή Επιτυχία στην όμορφη προσπάθειά σας.
Μετά πατρικών ευχών και αγάπης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΚΑΤΣΙΦΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Προς  τους δημότες του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων                                     
  Αλίαρτος 20 Μαΐου 2014

Αγαπητοί συμπολίτες,

Βαδίζοντας ήδη προς το τέλος της προσωπικής μου θητείας στο Δήμο μας αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω προς εσάς τις ευχαριστίες μου, αλλά και να προβώ σε απολογισμό του έργου που προσέφερα ως δημοτικός σύμβουλος.
Ευχαριστώ θερμά και για άλλη μια φορά όλους εσάς οι οποίοι με την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που είχατε δείξει στο πρόσωπό μου τον Νοέμβριο του 2010, μου δώσατε την πολύτιμη ευκαιρία να υπηρετήσω το Δήμο, να προσφέρω ανιδιοτελώς και στα μέτρα του ανθρώπινου δυνατού και να αποκτήσω εμπειρίες μοναδικές. 
Η θητεία μου στο Δήμο ξεκίνησε στη θέση της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ (πρώην ΔΕΠΟΑΝ), στη συνέχεια ανέλαβα πρόεδρος της Σχολ. Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης και τέλος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση στην οποία συνεχίζω να υπηρετώ ως τις 31 Αυγούστου.
Μέσα σε ένα τραγικό πλαίσιο προϋποθέσεων και απαιτήσεων με τις οποίες έγινε η μετάβαση από τους Καποδιστριακούς στους Καλλικρατικούς Δήμους, όπως πιστεύω οι περισσότεροι γνωρίζετε και μέσα στην απάνθρωπη οικονομική και κοινωνικοπολιτιστική κρίση από την οποία δοκιμάζεται η χώρα μας την τελευταία τετραετία, κατορθώσαμε με τους συνεργάτες μου να γίνουμε υπόδειγμα λειτουργίας και να παρέχουμε στήριξη και στις αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων Δήμων. Τον Απρίλιο του 2011 κ μετά από απερίγραπτη ταλαιπωρία στα γραφεία του ΙΚΑ Θήβας και Λιβαδειάς, πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση των δύο πρώην Κοινωφελών Επιχειρήσεων σε μία,  πληρώθηκαν μετά από αρκετούς μήνες αναμονής οι εργαζόμενοι σε αυτές, όπως και στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι. Ταχτοποιήθηκαν οι εισφορές στο ΙΚΑ και έγιναν ρυθμίσεις στα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί λόγω της επίσης πολύμηνης καθυστέρησης.
Στις 25 Ιουνίου ήδη είχαν κλείσει οι παλιές σχολικές επιτροπές στις εφορίες, στις τράπεζες και στο ταχ/κό ταμιευτήριο και είχαν ολοκληρωθεί οι απολογισμοί των 16 δημοτ. Σχολείων και Νηπιαγωγείων. Στις 26 Ιουνίου, καταληκτική ημερομηνία για τη λειτουργία του Νέου Δήμου, η ενιαία πλέον Σχολική Επιτροπή ήταν έτοιμη. Ήμασταν ο πρώτος Δήμος στο Νομό μας που τα κατάφερε. Ο οικονομικός της απολογισμός κατατέθηκε προς έγκριση στις αρχές Μαρτίου 2012. Ήμασταν και πάλι ο πρώτος Δήμος.
Ευχαριστώ θερμά όλους τους ακούραστους συνεργάτες μου με τους οποίους φτάσαμε στα αποτελέσματα αυτά. Ευχαριστώ επίσης ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο, τους κ. Αντιδημάρχους και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, για την τιμή και τον σεβασμό που απέδωσαν στο πρόσωπό μου και στο θεσμό του Προέδρου που υπηρετούσα.
Αγαπητοί μου συμπολίτες, σας βεβαιώνω είμαι μόνιμη κάτοικος Αλιάρτου για 32 συνεχόμενα έτη, επενδύοντας στον τόπο μας σε πολλούς τομείς, αλλά κυρίως με την πολύτεκνη οικογένειά μου. Ήμουν και είμαι συνεπέστατη στα καθήκοντά μου ανεξάρτητα από τον τόπο εργασίας μου,  και σε όλες τις θέσεις που προανέφερα ήμουν μη αμειβόμενη σύμφωνα με το νόμο, αλλά και γιατί προσωπικά πιστεύω ότι η συμμετοχή  στα κοινά είναι δικαίωμα και υποχρέωση  όλων των πολιτών και το πρώτο που πρέπει να μας διακρίνει είναι η ανιδιοτέλεια και η προσφορά για το κοινό καλό.
 Σας ευχαριστώ θερμά και εγκάρδια για  την τιμή που μου αποδώσατε και πάλι με την ψήφο σας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Τα εκλογικά αποτελέσματα έχουν δευτερεύουσα σημασία.
Η έννοια και η υλοποίηση της προσφοράς για το κοινό καλό αναμφισβήτητα δεν περιορίζεται στους τοίχους του Δημαρχείου, αλλά και σε κανένα άλλο τείχος. Αυτό δίδασκα στους μαθητές μου για 29 χρόνια, αυτό πιστεύω και αυτό εφαρμόζω στη ζωή μου. Ήθελα και πάλεψα σαν εκπαιδευτικός  αλλά και σαν μητέρα τα παιδιά μας να γίνονται δέντρα, όσο πιο ψηλά μπορούν, αλλά παράλληλα να γνωρίζουν ότι τα πιο ψηλά τα σημαδεύει πιο εύκολα ο κεραυνός.
Κι αυτό επίσης,  κατά την άποψή μου δεν έχει σημασία. Σημασία έχουν οι ρίζες και το χώμα που στηρίζουν τα δέντρα που εμείς είμαστε, αλλά και αυτά που φέρνουμε στον κόσμο.

                                                       Σας ευχαριστώ
                                                   Με ιδιαίτερη εκτίμηση
                                           Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Αλιάρτου-Θεσπιέων

                                                          Βενετία Κατσιφή


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ ΒΡΑΚΑ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ ΒΡΑΚΑ

Ευχαριστώ όλους τους συνδημότες-τισσες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Οι εκλογές τελείωσαν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας. Προσωπικά θα είμαι δίπλα σας, και με όλες μου τις δυνάμεις θα στηρίξω αλλά και θα συνεργαστώ με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, και τον Δήμαρχό μας κ. Ντασιώτη, για το καλό του τόπου μας.
               Με εκτίμηση, Σπύρος Βρακάς


Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΧΑΡΙΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ του νέο-εκλεγέντα  Δ.Σ. κ. Χαρίτου Πετρούλια



Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Λεονταρίττες-σσες, αλλά και όλους τους συνδημότες-σσες μου, που με τίμησαν με την ψήφο τους, και   μ΄ εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπήσω στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων. 
Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά και επιδιώκοντας την συνεργασία όλων μας, να φανώ χρήσιμος και δημιουργικός για τον τόπο μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Στον αγώνα για να κάνουμε το τόπο μας καλλίτερο κανείς δεν περισσεύει.
Σφίγγω το χέρι σε όλους σας, αλλά και στον καθένα σας ξεχωριστά!!!

Με αίσθημα ευθύνης, Χαρίτος Πετρούλιας

20-5-2014 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

1.ΑΡΑΠΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1235
2.ΜΑΛΕΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1044
3.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  848
4.ΓΛΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 721
5.ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ 629
6.ΠΙΚΑΣΗ  ΑΣΗΜΙΝΑ 627
7.ΜΑΝΙΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 620
8.ΜΠΟΥΖΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  619
9.ΠΕΛΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  611
10.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 556
11.ΚΩΛΕΣΣΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 540
12.ΞΥΔΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  534
13.ΠΑΝΟΥΣΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 525
14.ΜΠΟΓΡΗ  ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ  465
15.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 462
16.ΤΣΙΩΛΗ  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 458
17.ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 456
18.ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 454
19. ΚΟΚΟΡΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ 371
20.ΜΠΑΛΟΚΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ  367
21.ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  359

ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

1.ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ403
2.ΣΤΑΘΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 388
3.ΓΕΡΟΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ  301
4.ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 281
5.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ 244

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ"

AΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ (Α.Κ.Π.Α-Θ)                                      
  
                                                                         Αλίαρτος 20-5-2014

Δελτίο Τύπου
Με το πέρας των  αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014,αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους Δημότες μας για την αμέριστη εμπιστοσύνη που έδειξαν στην «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών», ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους.
Το συντριπτικό ποσοστό που έλαβε η παράταξή μας, μας επιφορτίζει με πρόσθετες ευθύνες,  να συνεχίσουμε με λόγο καθαρό και μακριά από αλαζονικές συμπεριφορές, όπως ακριβώς μέχρι τώρα, την διοίκηση του Δήμου.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες ,είτε εξελέγησαν είτε όχι, τονίζοντας πως οι δεσμεύσεις μας έναντι των Δημοτών, υπερβαίνουν την πρόσωπα και αφορούν στην παράταξη.
Δώσαμε έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα ,ο οποίος εκτιμήθηκε και επιβραβεύτηκε.
Θα συνεχίσουμε και στη νέα θητεία την προσπάθεια ,ανανεωμένοι και με την εμπειρία που ήδη διαθέτουμε, επίλυσης των προβλημάτων του Δήμου μας. 
Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

                                                           Για την Α.Κ.Π.Α-Θ

            Ντασιώτης Γεώργιος

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Έχουμε Δημοτικό Σύμβουλο, τον κ. Χαρίτο Πετρούλια.

Έχουμε Δημοτικό Σύμβουλο!!!!! 
Τον κ. Χαρίτο Πετρούλια!!!!!



Λευκός καπνός βγήκε πάνω από το εκλογικά τμήματα, στο Δημοτικό Σχολείο Λεονταρίου. Με πάνω από 620 σταυρός εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος ο Λεονταρίτης, και λίαν αγαπητός συγχωριανός μας κ. Χαρίτος Πετρούλιας.


Σαρωτική η νίκη της Κίνησης στο χωριό μας, με 92%. Ντασιώτης-Πετρούλιας-Ζαφείρης το τρίπτυχο της νίκης στο Λεοντάρι.


Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Λεοντάρι

ΚΙΝΗΣΗ:  430
Λ.ΣΥΣΠ.: 47

Οι σταυροί προτίμησης στο Λεοντάρι

Πετρούλιας……:  310 ( με συνολικά πάνω από 620 σταυρούς εκλέγεται Δ. Σύμβουλος)

Βρακάς…………:   183

Για το Τ.Σ.

Ζαφείρης……..: 226 (εκλέγεται Πρόεδρος του Τ.Σ. Λεονταρίου)
Γρίλλιας……….: 108
Χατζή…………..: 52


Σταυροί άλλων υποψηφίων

Ε.Π. Θεσπιών

Γρεβενιώτης…:  23
Καρβούνης…..:  28
Κολλέσιας…….:  38
Κουτρουμάνη..: 39
Λάμπρου……….: 82
Μαλέσης ……….: 61
Μπόγρη…………: 31
Ξυδώνας………..: 57
Παπαθανασίου: 66
Πελώνης…………: 15
Πικάση……………: 28



ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ Δ.Σ. ΣΤΗΝ Ε.Π. ΘΕΣΠΙΩΝ  ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩΘΙ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΕΞΗΣ:

1. ΜΑΛΕΣΗΣ - 1044
2.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ- 848
3.ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ - 629
4.ΠΙΚΑΣΗ- 627
5.ΠΕΛΩΝΗΣ- 611
6.ΚΟΛΛΕΣΙΑΣ -540
7.ΞΥΔΩΝΑΣ - 534
8.ΜΠΟΓΡΗ - 465
9.ΛΑΜΠΡΟΥ - 456 
10.ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ - 409

ΠΗΓΗ ΚΑΙ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:  http://permisospress.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3733.html



Ε.Π. Αλιάρτου

Αραπίτσας….: 39
Ιωάννου……...: 30
Μανίκας………:30
Μπουζίκας……: 40
Ψάρρα…………..: 21
Τουρκοχωρίτης..: 60

Τσιώλη……: 16

........................................................

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΚΙΝΗΣΗ: 5.763 - 79% - Δ.Σ. 21
Λ.ΣΥΣΠ.:  1.566  - 21% - Δ.Σ. 6

ΠΗΓΗ: http://local14.ekloges.dolnet.gr/?refsite=tovima

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Οι Λεονταρίτες υποψήφιοι για τις Δημοτικές εκλογές.

Αγαπητοί Λεονταρίτες και Λεονταρίτισσες. Την προσεχή Κυριακή που θα προσέλθουμε στις κάλπες για εκλέξουμε τους τοπικούς μας άρχοντες, πρώτα πρέπει να βάλουμε σταυρό στους Λεονταρίτες υποψήφιους. Ότι και αν επιλέξουμε βάζουμε σταυρό, πρώτα στους Λεονταρίτες υποψήφιους.

ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ 

Εφ. "ΤΟ ΠΟΛΥΝΔΡΙΟΝ"

....................................................................



Οι συνδυασμοί με τους Λεονατρίτες υποψήφιους για τις Δημοτικές εκλογές.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ( ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ)


 ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΒΡΑΚΑΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΠΙΩΝ)
ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ  ΧΑΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΠΙΩΝ)


ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ
ΓΡΙΛΛΙΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΕΛΟΥ
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΑΤΖΗ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ              
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ              
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΓΑΝΑΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΠΙΩΝ               
ΜΑΡΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κων/νου - ΛΟΓΙΣΤΗΣ 

ΦΡΟΣΥΝΟΣ ΓΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου - Αγρότης 

............................................................................


Δήλωση του Προέδρου του Τ.Σ. κ. Κυριάκου Λιάκου για την ψηφοφορία της Κυριακής 18-5-2014:

"Είμαστε οι μόνοι, οι οποίοι, όποιον δεν μετέχει των πολιτικών/"κοινά" δεν τον θεωρούμε απράγμονα, φιλήσυχο, αλλά άχρηστο πολίτη."
 Θουκυδίδου, Περικλέους Επιτάφιος, κεφ.40

Με το καλό όλοι να προσέλθουν στις κάλπες στηρίζοντας πάνω απ΄όλα τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Όλες οι γκραβούρες των Περιηγητών με ένα κλικ, από το ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Όλες οι γκραβούρες των Περιηγητών με ένα κλικ

 Οι παρακάτω γκραβούρες είναι από την ιστοθέση  http://el.travelogues.gr/ και αφορούν τις αρχαιότητες στις Θεσπιές.





Στην ιστοσελίδα Travelogues (www.travelogues.gr) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο ο Κόσμος των Περιηγητών,  ένα πρωτοποριακό έργο του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη».
 
Στην ιστοσελίδα αυτή προβάλλεται σημαντικό εικονογραφικό υλικό, το οποίο περιέχεται στις εκδόσεις των περιηγητών από τον 15ο ώς και τον 19ο αιώνα. Τα βιβλία αυτά αναπαριστούν και περιγράφουν ποικίλα εικαστικά θέματα: μνημεία της αρχαιότητας, σύγχρονες εικόνες των πόλεων, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της κάθε εθνοτικής ομάδας, όπως σκηνές καθημερινής ζωής, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιανατολικής Ευρώπης. 
 
Για τη μελέτη, αποδελτίωση, τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση αυτού του τεράστιου σε όγκο υλικού (περισσότερες από 6.000 εκδόσεις και πάνω από 15.000 χαρακτικά) εργάστηκε πολυπληθής επιστημονική ομάδα, με σκοπό να προσφέρει στον χρήστη κάθε δυνατή πληροφορία. Η κατηγοριοποίηση του υλικού σε περισσότερες από 4.500 θεματικές ενότητες, δίνει τη δυνατότητα τόσο σε επιστήμονες/ερευνητές, όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο, να βρει τις κατάλληλες απαντήσεις στα όποια ερωτήματά του.
 
Η ιστοσελίδα Travelogues είναι δυναμική: αφενός θα εμπλουτίζεται περιοδικά με νεότερο επεξεργασμένο υλικό και αφετέρου θα λαμβάνει υπ’ όψιν παρατηρήσεις και προτάσεις των χρηστών για βελτιώσεις και διορθώσεις.
 
Η ιστοσελίδα Travelogues προσφέρεται ήδη στο διαδίκτυο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και από τον Μάιο του 2014 και στην τουρκική

ΠΗΓΗ:  http://laskaridou.gr/index.php
           http://el.travelogues.gr/

Ο Αντ. κ. Γ. Μουλκιώτης για τον ΑΣΩΠΟ. Διαβίβασε την τελική έκθεση του ΕΜΠ στον Εισαγγελέα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ                 
   ΒΟΙΩΤΙΑΣ
     ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, διαβίβασε την τελική έκθεση του ΕΜΠ για τον Ασωπό, στον Εισαγγελέα.
ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ

Ολοκληρώθηκε η τελική τεχνική έκθεση των αποτελεσμάτων της έρευνας  με τίτλο «Αποτελέσματα δειγματοληψιών υπογείου νερού στη λεκάνη απορροής του Ασωπού ποταμού», η οποία διενεργήθηκε από το ΕΜΠ, σε συνεργασία με την Περ. Ενότητα Βοιωτίας,  στα πλαίσια του προγράμματος «Χρώμιο στα υπόγεια νερά της λεκάνης απορροής του Ασωπού ποταμού: Τεχνολογίες και έργα αποκατάστασης (CHARM)»,
Από την τελική έκθεση, επιβεβαιώνεται, ότι στα υπόγεια νερά της περιοχής των Οινοφύτων και συγκεκριμένα της περιοχής μελέτης, η οποία είχε προκύψει από έρευνες της Περ. Ενότητας  Βοιωτίας για τη διερεύνηση της ρύπανσης και υπεδείχθη στο ΕΜΠ, μετρήθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου (5.000 μg/lt) η προέλευση του οποίου δεν είναι γηγενής, αλλά σαφέστατα ανθρωπογενής.
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, έχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητές της  σε μέσα για τη περαιτέρω διερεύνηση και ταυτοποίηση, ζήτησε κατ’ επανάληψη και συνεχίζει, αναφορικά με το ζήτημα «ρύπανση Ασωπού-πορεία ερευνών σε συνεργασία με  την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ)», τη συνδρομή από το ΥΠΕΚΑ, με έγγραφα αιτήματα, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και ανάληψη πρωτοβουλιών, για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος, ειδικά δε για την ταυτοποίηση του ή των ρυπαντών.
Μέχρι σήμερα,  δεν έχει επιτευχθεί οποιαδήποτε επαφή ή συνεργασία  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (ενώ η ρύπανση συνεχίζεται) .
Διαχρονικά το ΥΠΕΚΑ, έχει εξαγγείλει σειρά μέτρων για τον Ασωπό ποταμό. Έως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα. Ούτε το πολλάκις εξαγγελθέν Γραφείο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Οινοφύτων.
Η τελική έκθεση του ΕΜΠ, διαβιβάστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Μουλκιώτη στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών, ενώ στα πλαίσια της αρχής της δημοσιότητας και της περιβαλλοντικής ενημέρωσης, απεστάλη μεταξύ άλλων και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στα Πολιτικά Κόμματα, την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, στον Συνήγορο του Πολίτη, τις παρατάξεις του Περιφ. Συμβουλίου Στ. Ελλάδας, το ΙΤΑΠ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Εμείς, με το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ), συνεχίζουμε, με όσα μέσα έχουμε,  τους ελέγχους στην περιοχή του Ασωπού. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ανταπόκριση από το ΥΠΕΚΑ. Λείπει η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του θέματος, μολονότι εγκυμονούνται ποικίλοι κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον».



ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ