επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τα «δικά μας» παιδιά και τα «παιδιά των άλλων»

Τα «δικά μας» παιδιά και τα «παιδιά των άλλων»

Λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2012, οι μνημονιακές δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποίησαν, προκειμένου να φοβίσουν τους Έλληνες και να υφαρπάξουν την ψήφο τους για άλλη μια φορά, το σλόγκαν: «Γιατί με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε!»
Οποιαδήποτε αντίσταση στις εντολές των δανειστών, οποιαδήποτε ψήφος κατά συνείδηση, διαφορετική από τις προσταγές της κας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε, θα έβγαζε τη χώρα εκτός ευρώ και θα έβαζε το μέλλον των παιδιών μας σε κίνδυνο. Και ποιος γονέας που φοβάται για το παιδί του, στο άκουσμα ενός τέτοιου κινδύνου,  δε θα έκανε την καρδιά του πέτρα, και με βαριά καρδιά θα χάριζε ξανά την ψήφο του στους ίδιους πολιτικάντηδες που επί 35 χρόνια, στις πλάτες ημών και των παιδιών μας, πλούτiσαν, όχι μόνο αυτοί και τα παιδιά τους,  τα «δικά τους» παιδιά…, αλλά ακόμα και τα δισέγγονά τους!
Όπως βέβαια αποδείχτηκε, τα αναγκαία μέτρα και οι θυσίες που αυτοί αποφάσιζαν, ήταν για τα παιδιά των «άλλων» … Όχι για τα «δικά τους» παιδιά! Οι «διαρθρωτικές αλλαγές» που τόσο πολύ είχε ανάγκη η χώρα για να πάει μπροστά, ναι, αυτές που επέβαλαν περικοπές στην υγεία και στην παιδεία, είναι για τα «παιδιά των άλλων» όχι για τα «δικά μας παιδιά….».  Τα made in Bangladesh.. γεννόσημα φάρμακα,  τα οποία ο λαλίστατος τελάλης…εεε υπουργός υγείας, διαφήμιζε τσυριδο-φωνάζοντας, πόσο κακομαθημένοι είμαστε εμείς οι Έλληνες που ζητούσαμε να παίρνουμε ελληνικής ή ευρωπαικής προέλευσης φάρμακα, όταν ρωτήθηκε, αν θα έδινε τα γεννόσημα φάρμακα στα παιδιά του, απέφυγε να απαντήσει.. «Είσαι κουμουνιστής εσύ που μου κάνεις αυτή την ερώτηση…» Προφανώς και δε θα τα έδινε στα παιδιά του. Τα τόσο αποτελεσματικά γεννόσημα φάρμακα είναι για τα «παιδιά των άλλων». Στα «δικά μας» παιδιά δίνουμε μόνο φάρμμακα της Bayern και των κορυφαίων Ελβετικών και Αμερικανικών φαρμακευτικών.  Πάντα με τα χρήματα των άλλων, των φορολογουμένων και των μισθωτών…  Αντίστοιχα, αυτοί, για να σωθεί η χώρα,  αφού τη χρεωκόπησε ο κακός και κλέφτης ελληνικός λαός, που επί 35 χρόνια δεν άφηνε του πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να την πάνε μπροστά, υπέγραφαν μέτρα, που άφηναν παιδιά σε σχολεία χωρίς θέρμανση, προφανώς ήταν γιατί ήταν τα «παιδιά των άλλων». Τα «δικά μας παιδιά» πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και μετά σε κολλέγια του εξωτερικού, κάνουν μάθημα σε αίθουσες  με επιδαπέδια θέρμανση και κλιματισμό με φίλτρο μικροσωματιδίων το καλοκαίρι. Άσε που, προφανώς, τα «δικά μας» παιδιά είναι και πιο μελετηρά, ξέρουν τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα, και δεν κινδυνεύουν να πάθουν ασφυξία από κανένα μαγκάλι, όπως τα «παιδιά των άλλων», οι κοπανατζήδες φοιτητές που αντί να είναι στη σχολή τους, στήνουν barbeque  … Και τι μελόδραμα έχει πέσει από  μερικούς ΜαρθαΒούρτσηδες της συγκυβέρνησης, που κλαίγαν και οδύρονταν για την ανεργία, τον ο υποσιτισμό και τα άλλα δεινά του λαού, που είναι κατά τη γνώμη τους  αναγκαίο κακό… Πάντα για τα παιδιά των άλλων, όχι για τα δικά μας!  Η δε «σοβαρότητα» και το «αίσθημα ευθύνης» των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συνιστούν να ψηφίζονται όλες οι εντολές της τρόικα και των δανειστών είναι για τα «παιδιά των άλλων», όχι για τα «δικά τους παιδιά».… Σωστά; Ή μήπως στην πραγματικότητα συμβαίνει το ΑΚΡΙΒΩΣ  ΑΝΤΙΘΕΤΟ…;  
Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας προαγωγής από δήμαρχο Καρπενησίου σε Περιφερειάρχη Στερεάς Ελάδας (για την ώρα…) του Κώστα Μπακογιάννη, γυρνάω πάλι πίσω, πριν τις κάλπες του Ιούνη του ’12. Θυμάμαι που άκουγα την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, λίγο μετά την (με βαριά καρδιά..) συμφιλίωσή της με τον Αντώνη Σαμαρά, και την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία, (για το «καλό» της χώρας πάντα…), να βγαίνει στα τηλεπαράθυρα και να δηλώνει, ότι πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας, μια Ελλάδα σύγχρονη,  και Ευρωπαική. Γι’αυτό και επιβάλλονται οι «διαρθρωτικές αλλάγές». Άραγε σε ποια παιδιά αναφερόταν η κα Μπακογιάννη, στα «παιδιά των άλλων», που πρέπει να μαζεύουν πτυχία,  ξένες γλώσσες, για να δουλεύουν, στην καλύτερη, σε 6μηνα voucher με 470 μεικτά, ή σε πολυκαταστήματα σε συνθήκες ανασφάλιστης εργασίας, για 12ωρα με 586 μεικτά ή στα «δικά της» παιδιά, τα οποία είναι γεννημένοι  για δήμαρχοι, μετά περιφερειάρχες, μετά βουλευτές, μετά υπουργοί,  και μελλοντικά που ξέρεις, πάντα υπάρχει ένα μονοπάτι για το Μέγαρο Μαξίμου, αν στις φλέβες σου κυλάει αίμα Παπανδρεικό, Καραμανλικό, ή Μητσοτακέικο…  Γιατί αν είναι να πληρώνουν τη νύφη τα παιδιά των «άλλων» και όχι τα «δικά μας», εύκολα παίρνουμε όλοι το νεοφιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό στυλ, και το πουλάμε ως «αίσθημα ευθύνης» στην κοινωνία.  Και αποφασίζουμε , «για τα παιδιά των άλλων», μισθούς Βουλγαρίας. Τα «δικά μας» έχουν εξασφαλισμένες σπουδές στο Harvard και μισθούς Ελβετίας εφ’όρου ζωής!
Μα, και ο «νέας γενιάς πολιτικός…» Κυριάκος, που για να δικαιολογήσει τις απολύσεις-διαθεσιμότητες, «ξαφνικά ανακάλυψε» ότι το ελληνικό δημόσιο, πάσχει από αντιπαραγωγικότητα, διαφθορά και αναξιοκρατία, παραλίγο να του ξεφύγει, ότι και η ελληνική δημόσια ζωή πάσχει από οικογενειοκρατία.
Εξάλλου, το να έχει ο Στερεοελλαδίτης τοπικό άρχοντα απόγονο Μητσοτάκη, Παπανδρέου, ή Καραμανλή στην περιοχή του, είναι μια αίγλη, πώς να το κάνουμε; Σα  να έχει στο κελάρι του  κρασί  Cabernet 20ετίας, ή ένα παλτό Burberry και ένα δαχτυλίδι Dolce Cabana η σύζυγος! Είπαμε, τα «παιδιά» αυτών των οικογενειών είναι γεννημένοι μόνο για μεγάλα αξιώματα, και οι υπόλοιποι «κοινοί θνητοί»  απλά για να υποκλίνονται στη νοητική, γονιδιακή και ηγετική ανωτερότητα των «παιδιών» αυτών των δυναστειών! 
   Μόνο που τώρα, επέτρεψε μου , ήρθε και μένα η σειρά μου να σου μιλήσω για το μέλλον των δικών μας παιδιών, των χιλιάδων παιδιών και όχι των λίγων και εκλεκτών.  πριν  στην κάλπη του Μαίου.  Πιστεύεις ότι  οι γόνοι των «μεγάλων πολιτικών τζακιών» Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη είναι γεννημένοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί, ενώ τα ΔΙΚΑ σου παιδιά είναι άξιοι μόνο για σερβιτόροι με μισθούς πείνας ή μετανάστες σε  Αυστραλία, Καναδά, Ντουμπάι; Αν ναι, τότε  καλή ψήφο… Αλλά μετά μην παραπονιέσαι ούτε για το πετρέλαιο που ακριβαίνει ούτε για το μισθό που δε φτάνει για να βγει ο μήνας, γιατί μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Υ.Γ. Το ανωτέρω κείμενο, που εκφράζει τα αισθήματα και τις αγωνίες του συνόλου σχεδόν των αγοριών και των κοριτσιών της χώρας μας, μου το έστειλε και το δημοσιεύω με την έγκρισή του, ένα νέο παιδί, «δικό μου» παιδί….

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ, ανακοίνωσε την ΚΑΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      
Αλίαρτος 27-3-2014
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Την κάθοδο της παράταξης στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο επικεφαλής της και Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κος Ντασιώτης Γ. κατά την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό Κέντρο του Δήμου την Τετάρτη 26-3-2014.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης που υπογράφτηκε τον Νοέμβριο του 2010 και επισήμανε πως τηρήθηκαν κατά γράμμα οι αρχές της.
Στη συνέχεια ζήτησε από το σώμα την επιβεβαίωση  της εμπιστοσύνης στη θέση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών και υποψηφίου Δημάρχου, η οποία δόθηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα.
Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Δημάρχου ήταν τα εξής:
·          Ενώσαμε και ανασυγκροτήσαμε το Δήμο
·         Εργαστήκαμε νυχθημερόν για να υλοποιήσουμε αυτά που δημόσια συμφωνήσαμε
·         Καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ως δημοτική ομάδα να κάνουμε πράξη το όραμα της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών, της παράταξης που όλοι μαζί δημιουργήσαμε
·         Εμπνεύσαμε και επιβάλλαμε στους Δημότες το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ισονομίας
·         Προωθήσαμε σπουδαία πράγματα –όνειρα-για τον Δήμο μας (αποχέτευση)
·         Είμαστε προσιτοί και κοντά στον Δημότη (κυρίως στον αδύναμο),αλλά και σκληροί-δίκαιοι- εκεί που χρειάζεται.
·         Δώσαμε εξωστρεφές και αναγνωρίσιμο πρόσωπο στο Δήμο μας
·         Σεβαστήκαμε το δημόσιο αίσθημα και κυρίως το λιγοστό δημόσιο χρήμα.
·         Λάθη κάναμε πολλά, όπως και παραλείψεις. Ποτέ όμως δεν λειτουργήσαμε με σκοπιμότητα και αντίθετα σε αυτά που δημόσια έχουμε συμφωνήσει.
·         Η κίνησή μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ήδη αρκετές κινήσεις ανά την Ελλάδα έρχονται σε επαφή μαζί μου για να πάρουν πληροφορίες (φαινόμενο της Αλιάρτου)
Μετά την εκ νέου ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και βάζοντας το πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα που ξεκινάει ανέφερε τα παρακάτω:
·         Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, με τιμά.
·         ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ 26-ΜΑΡΤΙΟΥ-2014 ΟΤΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ στις  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ,ΔΙΕΚΔΙΚΏΝΤΑΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ
·         Συνεχίζουμε με γνώμονα την διακήρυξη μας.
·         Ζητάμε με ήθος και ευγένεια από τους δημότες την στήριξή τους.
·         Η μόνη μας αντιπαράθεση είναι με τα προβλήματα του δήμου και όχι με τους Δημότες
·         Αναζητούμε συμμαχίες και επιδιώκουμε τον διάλογο με όποιον πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλλει στην επίλυσή τους
·         Ανανεώνουμε τις δυνάμεις μας και τολμούμε να ισχυριστούμε-το αποδείξαμε εξάλλου-πως είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόταση και σχέδιο για τον τόπο μας. Δε φοβόμαστε την αλήθεια, δε χαδεύουμε αυτιά και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δε μας το επιτρέπει η πραγματικότητα, αλλά κυρίως η συνείδησή μας να λειτουργήσουμε διαφορετικά.
·         Συνεχίζουμε γιατί ακόμη έχουμε πολλά να κάνουμε.
ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Με λιονταρίσιο περπάτημα, όπου και αν βρεθούν παρελαύνουν και ξεχωρίζουν οι Λεονταρίτες!!!

 Ο  Λεονταρίτης Κωνσταντίνος Ι. Βρακάς, κρατά την σημαία στο Λύκειό του στο Περιστέρι.






 Νέες και νέοι από το χωριό μας, παρελαύνουν στις Θεσπιές.


Ο λίαν αγαπητός πρώην Δημαρχός μας, πολύ καλός φίλος του χωριού μας, Χρίστος Πελώνης, παρακολουθεί την παρέλαση στις Θεσπιές.

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΜΗΣΣΟΣ ΤΥΠΟΣ 

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ (ΛΕΟΝΤΑΡΙ), ΤΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ, ΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ.

Ο εορτασμός της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ στο χωριό μας Λεοντάρι.



                             

.... ο ερτασμός της εθνικής επετείου στις Θεσπιές.............




.............ο εορτασμός της εθνικής γιορτής στο Νεοχώρι........


...και στο Μαυρομμάτι όπου γιορτάζει και η εκκλησία τους...






Παρατηρώντας τις φωτογραφίες βλέπουμε ότι μοιάζουνε, έτσι ίδια είναι και η καρδιά του Έλληνα, ποτισμένη με τις ίδιες αξίες. Αγάπη για την Πατρίδα, την Ελλάδα μας,την Ορθοδοξία, το χωριό μας ( την ιδιαίτερη δηλαδή πατρίδα του καθενός), την οικογένεια, το σχολείο, την εκκλησία, τους φίλους και συγγενείς, τα αγιασμένα χώματά μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΖΗΤΩ Η 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821!!!

ΥΓ. Οι φωτογραφίες είναι από τον ΠΕΡΜΗΣΣΟ ΤΥΠΟ και από την Βάσια Λάμπρου.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΥΣΑΥΡΟΥ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

Το καλύτερο κυνηγητό θησαυρού έλαβε χώρα στο χωριό μας ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ το οποίο διοργανώθηκε από την ενορία μας... 
Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία Λεονταρίου Βοιωτίας.


Ο Παπά-Κώστας με την νεολαία του Λεονταρίου στα σκαλιά της εκκλησίας μας, λίγο πριν το παιχνίδι.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ANΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων καλεί τα Μέλη ,τους Φίλους και όλους τους Δημότες, την Τετάρτη 26-3-2014 και ώρα 6.30 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου, σε εκδήλωση με θέματα:
·        Ανακοίνωση της συμμετοχής του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου
·        Σχεδιασμός δράσης-Προτάσεις για την επόμενη πενταετία.

Αλίαρτος 20-3-2014
Ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Φώτιος Κόλλιας: Ο Λεονταρίτης ιπτάμενος μοτοσικλετιστής!!!

Κυριολεκτικά απογείωνε και προσγείωνε την μοτοσικλέτα του ο Λεονταρίτης Φώτης Κόλλιας, στον αγώνα MOTOCROSS της Ν. Ελλάδος, στο Άργος, την 16-3-2014. Δίκαια στέφθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία JUNIOR με το SUZUKI 85, κατακτώντας την κορυφή, με απόσταση από τον δεύτερο.





ΠΗΓΗ: http://mxin.gr/

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μ. Κ. Ο. ή Μάσες Καλώς Ορίσατε, του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Μάσες Καλώς Ορίσατε
Του πρόσφατου Καρνάβαλου και της επικείμενης παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου , προηγήθηκαν και συνεχίζουν να παρελαύνουν ενώπιων μας οι περιβόητες πια Μασάτε Καρχαριών Οδόντες .
Κομματικοί φίλοι, κουμπάροι , συγγενείς , μαζιφαγάδες , κομπιναδόροι , κάθε είδους λαμόγια , τρωκτικά και πιράνχας ανέλαβαν  ¨αφιλοκερδώς¨ βέβαια να διεκπεραιώσουν τις πιο πρωτότυπες και απίθανες αποστολές, τρώγοντας και πίνοντας ¨εις υγείαν¨ του αιωνίου κορόιδου.
Την ώρα που χιλιάδες άλλες συλλογικότητες, στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης , του πολιτισμού , του περιβάλλοντος, των δικαιωμάτων υπηρετούν με συνέπεια το πραγματικό νόημα του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς , τα κομματικά πλυντήρια που χρησιμοποιούν απορρυπαντικό με μπλε και πράσινους κόκκους , βάλανε μπρος τη βιομηχανία των Μ.Κ.Ο. Βαριά βιομηχανία ασφαλώς, δια της οποίας σχεδίαζαν να λύσουν το πρόβλημα της ανάπτυξης και της ανεργίας , γι αυτό άλλωστε και τις χρηματοδοτούσαν απλόχερα.
Και δεν τους έφτανε αυτό, αλλά έσπευσαν να καταργήσουν δομές που χωρίς την ελάχιστη κρατική ενίσχυση επιτέλεσαν σημαντικό κοινωνικό έργο. Όπως την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θήβας, που ενεργοποιήθηκε και συστάθηκε το 2009 , χάρις και στο ενδιαφέρον της τότε εισαγγελέως πρωτοδικών(υπ’ αριθμ. 75170/13-05-2009 απόφαση Γ.Γ. Υπουργείου Δικαιοσύνης, Φ.Ε.Κ 215/Υ.Ο.Δ.Δ/22-05-2009). Το Δ.Σ, στο όποιο είχα την τιμή να είμαι αντιπρόεδρος, με την συμμετοχή ιερέα , γιατρού , κοινωνικού λειτουργού,ψυχολόγου, εκπαιδευτικού και αιρετού της Τ.Α προσέφερε υλική , ηθική και ψυχολογική υποστήριξη σε κακοποιημένα , παραμελημένα  και παιδιά προβληματικών οικογενειών (ναρκωτικά,βία, ακραία φτώχεια κ.τ.λ.).Συγκέντρωσε χρήματα από εκδηλώσεις  και προσφορές συμπολιτών μας , καθώς και ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και άλλα είδη που προσφέρονταν σ’αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Επισκέφτηκε και πρόσφερε δώρα και άλλα χρήσιμα εφόδια στα τσιγγανόπουλα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας και στα παιδιά των φυλακισμένων γυναικών του Ελαιώνα. Ταυτόχρονα ευαισθητοποίησε την τοπική κοινωνία και δημιούργησε ένα κύκλο υποστηρικτών στις δράσεις της. Δεν πήρε ούτε ευρώ , ενώ εδικαιούτο μικρής επιχορήγησης , με βάση την ήδη πλούσια δράση της. Δεν περίσσευαν άλλωστε χρήματα για αληθινούς εθελοντές , που πρόσφεραν πολλά και δε ζητούσαν τίποτα. Μην Κάνετε Όρεξη  μας είπαν έμμεσα. Πρέπει να ταΐσουμε τα ‘’δικά μας παιδιά ‘’.
Ου να μου χαθείτε θεομπαίχτες, αναίσθητοι , γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές . Μόνο και μόνο για να παρουσιάσετε στα αφεντικά της τρόικας αριθμούς με υπηρεσίες που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν,διαλύσατε ένα θεσμό χρήσιμο και απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε. Ποτάμι την ίδια ώρα οι ενισχύσεις προς τους αχόρταγους ‘’εθελοντές’’ της κονόμας . Ανάλγητοι ηγετίσκοι της κακιάς ώρας , που τώρα φτύνετε υποκριτικά εκεί που οι δικοί σας ‘’τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας’’ είχαν στήσει το ‘’μεγάλο φαγοπότι ‘’.
Με τον ένα να περιφέρει , δέκα χρόνια μετά ,τα ολέθρια εκσυγχρονιστικά του πειράματα κάτω από διαφόρους μανδύες . Τον άλλο να παραμένει σιωπηλός εδώ και πέντε χρόνια (αλήθεια δε συνέβη τίποτα σε αυτή τη χώρα;),περιμένοντας να κληθεί ως άλλος  Κιγκινάτος για να μας ξανασώσει . Τον έτερο μοιραίο άνθρωπο που παραδίδει μαθήματα για το ‘’πώς σώζεται μια χώρα’’ έναντι παχυλής αμοιβής , να ισχυρίζεται ότι αυτός έβαλε τάξη στις Μ.Κ.Ο, κάτι που μόνο ως ωραίο ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί .Και τελευταίο , τον άξιο συνεχιστή του έργου τους που μίσησε και λάτρεψε ταυτόχρονα, όσο κάνεις άλλος, το μνημόνιο (αυτά τα ακραία πάθη μόνο στους μεγάλους έρωτες τα συναντάς) να απειλεί να τους βγάλει όλους στη σέντρα. ’’Γκολ εμείς , σέντρα εσείς’’ , που λένε και οι ποδοσφαιρόφιλοι.
Εντωμεταξύ οι τρεις δυναστείες της ‘’Κληρονομικής μας Δημοκρατίας’’ συνεχίζουν να καλλιεργούν το έδαφος , αναπτύσσοντας νέους κλώνους. Μετά τα παιδιά, τα αδέρφια, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς , το φυτώριο τους ετοιμάζει ‘’παίχτες’’ τρίτης γενιάς.
Τι να νιώθουν και τι να σκέπτονται άραγε χιλιάδες πολίτες που συντρίβονται από τις μνημονιακές επιλογές τους , όταν βλέπουν τα  Μικρόνοα Κυβερνητικά Οράματά τους να εξελίσσονται σε δικό τους εφιάλτη ; Ότι ‘’ήγγικεν η ώρα’’ να καθαρίσει η ‘’κόπρος του Αυγεία’’ όχι μέσω κάποιου μυθικού Ηρακλή ή άλλου επίδοξου σωτήρα, αλλά με τη δική τους ουσιαστική συμμετοχή , την ενότητα και τον αγώνα , στη βάση και με σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος, και κυρίως των πιο αδύναμων και πληγέντων στρωμάτων του λαού.
Φύτεψε και συ μια Μ.Κ.Ο του έλεγαν χρόνια. Εμείς είμαστε εδώ για σένα και συ για μας. Και αν τυχόν χαλάσει η σούπα , έχουμε λύσεις ΔυΝαΤές. Τη θεωρία του πα-ΣΟΚ , τη Νέα Δημοκοπία σε χρώμα σόι-μπλε. Αν χρειαστεί κανένα Χρυσό Αυγό ή στην ανάγκη  θα αναφωνήσουμε Παγκαλιστί ‘’Ολι ρε(ν) μαζί τα φάγαμε ‘’.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ "ΔΥΟ ΠΟΤΑΜΙΑ" , από την Samartzis Wines.

 Στην έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2014, συναντήσαμε τον Ασκραίο Παναγιώτη Σαρματζή, που με αγάπη και μεράκι οινοποίησε το κρασί ¨ΔΥΟ ΠΟΤΑΜΙΑ"


 Τα "δύο ποτάμια"  της SAMARTZIS  WINES σοδειά 2013 βραβεύτηκαν με το χρυσό μετάλλιο στον 14ο διεθνή διαγωνισμό οίνου Θεσσαλονίκης. 

Μαζί με τον φέρελπι οινοποιό, Παναγιώτη Σαρματζή που συναντήσαμε στην έκθεση, και γευτήκαμε τα καλλίγευστα κρασιά του. 

ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ Ε.Λ.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
   
                                                    ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

                                                     ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

                                ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ        
(συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)                                                                                             



                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                          «ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ»
                      
Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει ένα θέμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους κατοίκους της Βοιωτίας, γιατί αναφέρεται στην προέλευση και την ιστορία των Αρβανιτών.
Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ, του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, θα μιλήσει ο συγγραφέας  κ. Ιωάννης Πέππας από την Άσκρη, με θέμα: «Οι Αρβανίτες στη Βοιωτία».
Θεωρείται αυτονόητο ότι το θέμα της ομιλίας, ενδιαφέρει όλους τους κατοίκους της Βοιωτίας,  Αρβανίτες και μη.


                                                          Με τιμή
   Ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων            Ο Πρόεδρος της Ε. Β. Μ.
    Γεώργιος  Ντασιώτης                                    Νικόλαος  Κόλλιας
                                                  
Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων: τηλ.22683- 50212 ( κον. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα. Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411(κον. Καρβούνη)




Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ 
ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ "ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΙΑΠΗΣ"
ΣΤΟ ΕΡΓΟ ''ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ'' 
ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΡΕΠΠΑ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

ΩΡΑ 8 Μ.Μ.


ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ 

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ, κρασιά από την Κοιλάδα των Μουσών και την πατρίδα του Ησίοδου.

Δυναμική παρουσία είχε το ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ, στο Οινόραμα 2014.

 Από το 1946 ο Νικόλαος Ζαχαρίας, με συνέχεια τον γιό του Αθάνασιο Ζαχαρία, που ανέλαβε την εταιρεία το 1967, και συνεχίζουν δυναμικά τα εγγόνια του από το 2005, Νίκος, Στέλιος και Παναγιώτης, το ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ, "προσφέρει κρασιά που προσφέρουν απόλαυση σε όλους"


 Το μούχταρο μια τοπική ποικιλία που διέσωσε το ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ, είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε και να απολαύσουμε και στην έκθεση, αλλά είχαμε την ευχαρίστηση να δούμε να κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς φίλους του κρασιού.