επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Ο Δήμος Αλιάρτου, ως κατεξοχήν αγροτικός δήμος, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του και στέκεται αλληλέγγυος  στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, ενάντια στην κυβερνητική αναλγησία. Το υψηλό και πολλές φορές ασύμφορο κόστος παραγωγής, η υψηλή φορολογία, τα συνεχόμενα χαράτσια, η μη ύπαρξη δικτύου διανομής προϊόντων και υποστήριξης αγροτών σε συνάρτηση με την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση που πλήττει όλους μας, καθιστούν τα προϊόντα τους αζήτητα και τους οδηγούν στην φτώχια και την απόγνωση. Από την άλλη πλευρά, η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει δείξει καμία διάθεση για κανένα μέτρο έμπρακτης στήριξης τους. Όλα αυτά έχουν ως φυσιολογικό αποτέλεσμα την αντίδραση τους, την οποία επικροτούμε και στηρίζουμε. Ευχόμαστε στους αγρότες καλό κουράγιο, ελπίζοντας να δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματα τους.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
                                                                                                                   

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΣ

 Μέσα σε ατμόσφαιρα αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά, ο Σύλλογος Γυναικών Λεονταρίου η "ΕΣΤΙΑ" πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής (27-1-2013) την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην παραδοσιακή ταβέρνα «ΦΟΥΝΤΑΣ».
Ο Σύλλογος καλωσόρισε το νέο έτος με πολύ κέφι και χορό, ευχόμενος υγεία και προπάντων ειρήνη για όλο τον κόσμο. Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, κ. Αναστασία Τοπάλογλου, η οποία αφού ευχήθηκε το 2013 να είναι μια χρονιά με ειρήνη, υγεία και κοινωνική προκοπή, ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η παρουσία των γυναικών ήταν παρά πολύ μεγάλη και όλων των ηλικιών, οι οποίες κατέκλυσαν την ταβέρνα, το γλέντησαν με την ψυχή τους αφού χόρεψαν χορευτικά, χρωματίζοντας έτσι την βραδιά τους με μια ευχάριστη νότα διασκέδασης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους, ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Ντασιώτης, ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Λεονταρίου κ. Κυριάκος Λιάκος, η αντιπερειφεριάρχης Στερεάς κα Παπαθωμά, η πρόεδρος της ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή, ο αντιδήμαρχος κ. Μαλέσης, η πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Αλιάρτου κα Βενετία Κατσιφή, οι Ιερείς π. Παναγιώτης Δαμώκας, π. Ιωακείμ Δούμας, οι Σύλλογοι Γυναικών Νεοχωρίου, Θεσπιών,  Άσκρας, Ελλοπίας, Μαυροματίου και Μουρικίου.















ΠΗΓΗ: http://permisospress.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8233.html

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Σ.Ε.Φ.Α. ΤΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΛΛΙΑ

Στο κεντρικότερο αθηναικό ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ, ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής ( Σ.Ε.Φ.Α.) υπό την αιγίδα της Ο.Ε.Φ.Ε. (Ομοσπονδίας Ε.Φ.Ελλάδας), τίμησε τον Λεονταρίτη Βεταράνο Φροντιστή  Δρ. Νικόλαο Κόλλια. Επίσης τίμησε και αριστεύσαντες φοιτητές, καθώς και τον ΣΚΑΙ για την κοινωνική προσφορά.
 Ο Δρ. Νικόλαος Κόλλιας με τον υιό του και Διευθύνοντα Σύμβουλο του φροντιστηριακού οργανισμού ΝΕΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ κ.Μάκη Κόλλια.
Η κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ, όπου έγινε η βράβευση.

 Ο φροντιστής κ. Ντάφος προσφωνώντας τον κ. Κόλλια. " Δάσκαλος δεν γίνεσαι, γεννιέσαι" είπε ο κ. Ντάφος για τον κ. Κόλλια.
 Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο βουλευτής κ. Μίμης Ανδρουλάκης.
Ο κ. Κόλλιας στο βήμα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. "Και τώρα αν ξαναξεκίναγα την ζωή μου, πάλι φροντιστής θα γινόμουν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων, στην ολιγόλεπτη ομιλία του, μετά την βράβευση.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί βουλευτές αλλά και πολλοί πανεπιστημιακοί.
Ο Λεονταρίτης Δρ. Νικόλαος Κόλλιας, φωτογαρφίζεται με νέες φοιτήτριες, από το χωριό μας, που προσήλθαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τον αιώνιο δάσκαλο, Δρ. Νικόλαο Κόλλια.

ΘΕΑΤΡΟ: «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ



«Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ
23 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου 2013   - 20:30

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε

Πώς μπορεί να είναι κανείς καλός όταν γύρω του είναι όλα τόσο ακριβά;
Το παραπάνω ερώτημα του Μπρεχτ θα στοιχειώνει για πάντα την ηθική μας και μια ικανότατη και πολυτάλαντη νέα σκηνοθέτης, η Κατερίνα Ευαγγελάτου, αναλαμβάνει να μας το υπενθυμίσει. Στον Καλό άνθρωπο του Σετσουάν (έργο γραμμένο την περίοδο 1926-1941), οι θεοί εντοπίζουν τον μοναδικό καλό άνθρωπο στη Γη: μια πόρνη στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας. Οι θεοί ανταμείβουν την καλοκάγαθη Σεν Τε με ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό κι εκείνη ανοίγει ένα μικρό καπνοπωλείο. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τους συμπολίτες της που την εκμεταλλεύονται, η Σεν Τε εφευρίσκει ένα alter ego, έναν υποτιθέμενο εξάδελφο, τον μοχθηρό Σουί Τα, παίρνοντας τη μορφή του όποτε οι περιστάσεις το απαιτούν. Πόσο καιρό, όμως, θα αντέξει να παίζει αυτόν το διπλό ρόλο; «Η Σεν Τε πρέπει να παιχτεί από μιαν ηθοποιό πρώτης τάξεως. Μόνο μια ευφάνταστη καλλιτέχνης μπορεί να παίξει έναν καλό άνθρωπο»: η κύρια απαίτηση του Μπρεχτ μοιάζει να εκπληρώνεται στην περίπτωση της εκρηκτικής Στεφανίας Γουλιώτη (Ο κορυφαίος Γερμανός σκηνοθέτης Peter Stein ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν το εκρηκτικό ταπεραμέντο της Στεφανίας Γουλιώτη και εμπιστεύτηκε την άγνωστη τότε και νεότατη ηθοποιό για το ρόλο της Ηλέκτρας στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, την οποία σκηνοθέτησε το 2007 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Η ερμηνεία της άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, κάτι που ισχύει και για τη μετέπειτα πορεία της. Σημειώστε πως, εκτός από ηθοποιός είναι και ακροβάτισσα με ικανότητες επαγγελματία!)που ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 Η Βέρα Ζαβιτσιάνου, η Αλέκα Παΐζη, η Νίκη Τριανταφυλλίδη και η Άννα Κοκκίνου είναι ορισμένες από τις Ελληνίδες ηθοποιούς που έχουν ερμηνεύσει στο παρελθόν το διπλό ρόλο Σεν Τε / Σουί Τα, έναν από τους σημαντικότερους του παγκόσμιου δραματολογίου.

Κείμενο: Bertolt Brecht.
Μετάφραση: Άννυ Κολτσιδοπούλου.
Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία - Επεξεργασία Μετάφρασης: Κατερίνα Ευαγγελάτου.
Το ρόλο της, Σεν Τε/ Σουι Τα, ερμηνεύει η Στεφανία Γουλιώτη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:  http://www.sgt.gr/gr

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 Π.Μ., ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ, Η ΕΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΟΛΛΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ «ΑΘΗΝΑ ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ» ΚΑΙ ΣΥΝΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ», ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, του Προέδρου του Τ.Σ. Λεονταρίου, κ.Λιάκου Κυριάκου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 Κινέζικος μύθος
Κάποτε ένας μαθητής ρώτησε τον δάσκαλο του:
'Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση;''
Ο δάσκαλος του απάντησε: ''Πολύ μικρή, ωστόσο έχει μεγάλες συνέπειες. Έλα θα σου δείξω την Κόλαση''...
Μπήκαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια ομάδα ανθρώπων καθόταν γύρω από μια τεράστια χύτρα γεμάτη ρύζι. Όλοι όμως έμοιαζαν απελπιστικά πεινασμένοι. Ο καθένας είχε από ένα παράξενο κουτάλι που το κρατούσε από την άκρη με προσοχή κι έφτανε ως τη χύτρα. Κάθε κουτάλι όμως, είχε τόσο μακρύ χερούλι, που δεν μπορούσαν να το φέρουν στο στόμα τους. Η πείνα και η ταλαιπωρία ήταν φοβερή..
-''Έλα» είπε μετά ο δάσκαλος. Τώρα θα σε πάω στον Παράδεισο''.
Μπήκαν σε ένα άλλο δωμάτιο, πανομοιότυπο με το πρώτο, υπήρχε η ίδια χύτρα ρυζιού, οι ίδιοι άνθρωποι και. τα ίδια περίεργα κουτάλια. Εκεί όμως όλοι έμοιαζαν πραγματικά ευτυχισμένοι.
-''Δεν καταλαβαίνω» είπε ο μαθητής. Γιατί εδώ είναι όλοι ευτυχισμένοι, ενώ στο άλλο δωμάτιο είναι τόσο δυστυχισμένοι, τη στιγμή που όλα είναι ίδια και πανομοιότυπα;''
Ο δάσκαλος χαμογέλασε και απάντησε: ''Εδώ έμαθαν να ταΐζουν ο ένας τον άλλον''.

 Ο μύθος αυτός έρχεται να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά, την αξία της συνεργασίας, ιδιαίτερα, όπως αυτή προβάλλεται ή θα έπρεπε να προβάλλεται στη σύγχρονη κοινωνία. Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο οποιασδήποτε προσπάθειας όταν τα αποτελέσματα που επιδιώκονται αποβλέπουν στο γενικότερο καλό του κοινωνικού ή τοπικού συνόλου. Η αξία της συνεργασίας (σε συνδυασμό με το παρακλάδι της που είναι ο εθελοντισμός) και τα παρελκόμενα της, στο χωριό μας ,τον τελευταίο χρόνο έχουν λάβει σάρκα και οστά .Η αρχή έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε όταν και με τη συνεργασία όλων των φορέων ( Δήμος Αλιάρτου-Τοπικό Συμβούλιο, Δανειστική Βιβλιοθήκη, Εφημερίδα Πολυάνδριον ),των συλλόγων (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ) και των καταστημάτων του Λεονταρίου (ΚΑΦΕ ΜΟΡΦΕΣ-ALTER EGO-REBEL,ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ,ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ Η ΜΟΥΡΙΑ,ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Ο.Π.Α.Π) πραγματοποιήθηκε ο 1ος ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΥ απ΄ όπου και το χωριό μας έλαβε την ονομασία του. Εν συνεχεία, τον Σεπτέμβριο, στην καθιερωμένη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΚΟΡΑ, την οποία διοργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, συμμετοχή είχε και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΩΝ. Μερικές μέρες πριν, είχε διοργανωθεί από το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ εθελοντικός καθαρισμός του χωριού μας καθώς και εθελοντικό βάψιμο της παιδικής χαράς, με τη συμμετοχή κυρίως παιδιών, προς τα οποία κυρίως απευθυνόταν η εν λόγω ενέργεια προκειμένου να κατανοήσουν την αξία μιας τέτοιας κίνησης, να την υιοθετήσουν και να τους συντροφεύει καθ΄ όλη την πορεία της ζωής τους. Το γεγονός ωστόσο, για το οποίο αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία και καταδεικνύει αναφανδόν την αξία της συνεργασίας ήταν  η διοργάνωση απο κοινού όλων των φορέων και συλλόγων, της εκδήλωσης προς ενίσχυση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στις αρχές Νοεμβρίου. Σε χαλεπούς ηθικούς κυρίως και κατόπιν οικονομικούς καιρούς η δύναμη της συνεργασίας είχε ως απότοκο την ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση του Σχολείου μας. Δεν θα πρέπει να λησμονούμε επίσης και την σημαντική ενέργεια του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ο οποίος λίγο πριν τις γιορτές διοργάνωσε επίσκεψη στο ορφανοτροφείο θηλέων "Αγία Ταβιθά" Λιβαδειάς μοιράζοντας δώρα, τρόφιμα και ρούχα στα παιδιά. Μια τέτοια ιδιαζούσης σημασίας κίνησης δεν θα μπορούσε να αφήσει αμέτοχο και τον Δήμο ο οποίος σε πνεύμα συνεργασίας διέθεσε δωρεάν το λεωφορείο για την μεταφορά των επισκεπτών. Στην εκπνοή του χρόνου που μας άφησε παρουσιάζεται άλλη μια κίνηση συνεργασίας πάλι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ο οποίος στον ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ διοργάνωσε μια μικρή γιορτή απευθυνόμενη στα παιδιά του χωριού προβάλλοντας την ταινία ¨ο Γιος του Αϊ Βασίλη¨. Είναι φανερός επομένως μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας  και ο ρόλος του Ενοριακού μας Κέντρου, ενός χώρου ο οποίος προάγει το πνεύμα, τον πολιτισμό, την συνεύρεση και εν κατακλείδι αποτελεί ισχυρό πυλώνα κοινωνικοποίησης και προώθησης ανθρωπιστικών και αλτρουιστικών ιδεών.
Καταληκτικά, θα μπορούσε αβίαστα να εξαχθεί το συμπέρασμα, ότι το πνεύμα συνεργασίας μέσα σε πλαίσια σεβασμού και διάκρισης ρόλων,μπορεί να αποτελέσει τον παράγοντα εκείνο ο οποίος θα αποφέρει υγιείς καρπούς και τελικά θα προσφέρει νέα ώθηση στα κοινωνικά δρώμενα του χωριού μας.
Εξάλλου, η πρόσθεση πάντα βοηθάει, αντίθετα με τη διαίρεση...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΙΑΚΟΣ –14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στην ομάδα του fb, ΛΕΟΝΤΑΡΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΣ

Λίγες μέρες μετά την άφιξη του Νέου Χρόνου, έχουμε την χαρά να προσκαλέσουμε τα Μέλη και τους Φίλους μας στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Γυναικών Λεονταρίου “Η ΕΣΤΙΑ” του Δήμου Αλιάρτου Βοιωτίας.

Η ζεστή και όμορφη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 03:00 μ.μ. στο φιλόξενο χώρο της παραδοσιακής ταβέρνας του Α.Φουντά.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας, να βρεθούμε όλοι μαζί και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη την καθημερινότητα με τα προβλήματα της.

Η καλή μας παρέα, το νόστιμο φαγητό και το μουσικό συγκρότημα είναι ότι χρειαζόμαστε για να περάσουμε όμορφα!

H παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Τιμή συμμετοχής : €13,00
 

"Η αδερφή μου", βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη.


Στα χωριά μας λένε, « Θεέ μου μην μου στέλνεις αυτά που μπορώ να αντέξω». Ο φιλόλογος και λογοτέχνης, και τα τελευταία 14χρόνια Δ/ντης του αρχαιότερου λογοτεχνικού περιοδικού ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ, Σταύρος Ζουμπουλάκης, με αφορμή την κοίμηση της αδελφής του, αφιασίδωτα, κυριολεκτικά μας αποκαλύπτεται. Είναι όμως μια αποκάλυψη, που διαβάζεται απνευστί, γιατί περιέχει μεγάλες αλήθειες, βγαλμένες μέσα από πόνο, που όμως μέσα από το χωνευτήρι της ψυχής του προσφέρονται σε όλους μας ως αγάπη.

Η αδερφή μου
Σταύρος Ζουμπουλάκης
Εκδόσεις Πόλις, 2012, 69 σελ. Τιμή € 9,00
ISBN 978-960-435-382-8, [Κυκλοφορεί]

 «Η αδερφή μου, η αρρώστια της και η σχέση μου μαζί της καθόρισαν τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα, που κρίνω, ιεραρχώ, αξιολογώ.
Ο Καμύ μας είπε ότι το κυριότερο, το μόνο, φιλοσοφικό ζήτημα είναι το ζήτημα της αυτοκτονίας, γιατί θέτει το ερώτημα της αξίας ή της απαξίας της ζωής. Η ιστορία της αδερφής μου με οδήγησε από τα εφηβικά μου χρόνια να θεωρώ ότι το κύριο φιλοσοφικό ερώτημα είναι η αρρώστια. Η αρρώστια θέτει, με τον οξύτερο τρόπο, το ζήτημα του νοήματος της ζωής, του Θεού, της σχέσης με τους άλλους, της ευδαιμονίας, της χαράς. Δεν πιστεύω διόλου σε όλη αυτή τη μεταφυσική του πόνου ούτε στην εξαγνιστική λειτουργία του, πιστεύω μόνο ότι όποιος δεν έχει πονέσει θα γίνει μοιραία ένας ρηχός και λίγο ώς πολύ ανόητος άνθρωπος. Αλλά πάλι όποιος δεν έχει γευτεί τη χαρά είναι ένας άρρωστος άνθρωπος, που μπορεί εύκολα να γίνει φθονερός, χαιρέκακος και μνησίκακος. Αυτά τα εγκώμια του πόνου τα κάνουν άνθρωποι που μάλλον δεν έχουν πονέσει όσο λένε. Η αρρώστια, η δική σου και των άλλων, σε οδηγεί να εκτιμάς την αξία των πιο κοινών και καθημερινών πραγμάτων της ζωής και ταυτόχρονα να σχετικοποιείς, χωρίς να μηδενίζεις, τη σημασία άλλων, που θεωρούνται σημαντικά.»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  ΕΔΩ: 
http://www.biblionet.gr/book/184408/Ζουμπουλάκης,_Σταύρος/Η_αδερφή_μου

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Β΄

                              

Ο Δήμος Αλιάρτου καλεί τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση  άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου και πλανοδίου εμπορίου τύπου Β΄ να υποβάλλουν στο Δήμο Αλιάρτου την  αίτηση τους με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία αναφέρονται παρακάτω,  από 02-01-2013 ημέρα Τετάρτη μέχρι και 31-01-2013 ημέρα Πέμπτη κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ :  ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ"


 «ΕΛΕΥΘΕΡΟ   ΛΑΪΚΟ   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ   ΑΛΙΑΡΤΟΥ»
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
Συνεργασία με"Το Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Στις 19 Ιανουαρίου  2013 και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου Αλιάρτου, θα μιλήσει ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής κ. Λαοκράτης Βάσσης με το επίκαιρο και άκρως ενδιαφέρον θέμα: «Τα πολιτιστικά αίτια της μεταπολιτευτικής χρεωκοπίας». Ο κ. Βάσσης έχει ασχοληθεί με την μεταπολιτευτική περίοδο και θεωρείται ένας από τους εγκυρότερους αναλυτές με ρεαλιστικές και αντικειμενικές προσεγγίσεις.
Την παρουσία σας  την θεωρούμε απαραίτητη και σημαντική
 Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου               Ο Πρόεδρος της Ε. Β. Μ.
Γεώργιος Ντασιώτης                     Νικόλαος Κόλλιας
Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου: τηλ.22683- 50212 ( κ. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κ. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κ. Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411(κ. Καρβούνη)

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ

Περίληψη της ομιλίας του μητροπολίτη  Nαυπάκτου και Aγίου Bλασίου   Ιεροθέου  στο «Ελεύθερο Λαϊκό  Πανεπιστήμιο Αλιάρτου » με θέμα : «Βιοηθική – Βιολογία και Εκκλησία»

από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου
Στις 14.12.2014 μίλησε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλίαρτου προσκεκλημένος  από το «Ελεύθερο Λαϊκό  Πανεπιστήμιο Αλιάρτου » ιδρυτικά μέλη του οποίου είναι  ο ομώνυμος Δήμος και η «Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών». Μου τον είχαν  περιγράψει σαν ένα ευρυμαθή, εμπνευσμένο , πολυγραφότατο , φιλόσοφο ιεράρχη όταν ζούσαν  τόσο ο Αντώνης Καρκαγιάννης (1) όσο και  ο  Βασίλης Ραφαηλίδης (2). Μέσα σε μια ασφυκτικά   γεμάτη αίθουσα ανέπτυξε εξαντλητικά  το  θέμα : «Βιοηθική – Βιολογία και Εκκλησία» και απάντησε με ευχέρεια στον καταιγισμό των ερωτήσεων που δέχθηκε στο τέλος από το καθηλωμένο επί τρίωρο ακροατήριο.  Βιοηθική  είπε, είναι ο κλάδος εκείνος της επιστήμης που ασχολείται με τα ηθικά προβλήματα που προέκυψαν από τις νέες ανακαλύψεις της Βιολογίας και τις εφαρμογές της Γενετικής Μηχανικής και συνίσταται στην προσπάθεια αποφυγής μη αντιστρεπτών καταστάσεων που σχετίζονται με τον χειρισμό του γενετικού υλικού.    Η Βιοηθική είναι ένα νέο διεπιστημονικό γνωσιακό αντικείμενο που ασχολείται με την αξιολόγηση της συμπεριφοράς και των πράξεων του ανθρώπου προς την κατεύθυνση να μην εμποδίζονται οι ευεργετικές εφαρμογές της νέας γνώσης και να περιορίζονται οι κίνδυνοι από την αλόγιστη, βεβιασμένη και ανεξέλεγκτη εφαρμογή της. Δεν είναι δηλαδή οδόφραγμα, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν μερικοί για δικούς τους λόγους.   Η ραγδαία ανάπτυξη των Βιολογικών επιστημών και η δυνατότητα παρέμβασης του ανθρώπου σε διάφορες βιολογικές διαδικασίες έκαναν απαραίτητη την ανάπτυξη ενός νέου γνωστικού αντικειμένου, αυτού της Βιοηθικής. Από τη φύση της η Βιοηθική είναι το σημείο όπου τα επί μέρους επιστημονικά πεδία της Βιολογίας ( Γενετική, Βιοτεχνολογία, Βιοϊατρική) συγκλίνουν και εμπλέκονται με τελείως διαφορετικούς γνωστικούς τομείς όπως η Νομική και η Θεολογία.  Το αντικείμενο της νέας επιστήμης ανέκυψε έπειτα από την αλματώδη πρόοδο που συντελέστηκε στην Ιατρική πρώτα και έπειτα στη Βιολογία, κυρίως από τον 2ο  παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Πράγματι με το πέρας του τελευταίου η διεθνής επιστημονική κοινότητα αντιλήφθηκε ότι υπήρχε έντονη η ανάγκη της καταδίκης των εγκληματικών, αποτρόπαιων πειραμάτων που πραγματοποίησαν οι ναζί γιατροί και βιολόγοι στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ποτέ μέχρι τότε ο άνθρωπος δεν πειραματίστηκε, σε τόσο μεγάλη κλίμακα,  τουλάχιστον πάνω σε συνανθρώπους του και ποτέ ξανά δεν θα έπρεπε να επαναληφθεί η φρικώδης περιπέτεια των ανθρώπινων πειραματόζωων.    Μίλησε για τη συντελούμενη επί των ημερών μας βιοτεχνολογική επανάσταση, η οποία διαδέχεται τη βιομηχανική επανάσταση και ήδη επηρεάζει τη ζωή μας και τη σκέψη μας ριζικότερα απ’ ό,τι η τελευταία, θέτοντας ταυτόχρονα ηθικά διλήμματα και επαναθέτοντας, με νέα ένταση, τα παμπάλαια ερωτήματα για τη ζωή και τον θάνατο.   Όντως  η εκρηκτική διασταύρωση βιολογίας με την τεχνολογία αριθμεί λίγες δεκαετίες  και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα ανατρέπουν κατεστημένες πεποιθήσεις  και βεβαιότητες.   Τα θέματα που ανέπτυξε ήταν όχι μόνο πολλά αλλά προ πάντων ακανθώδη  : τι σημαίνει βιολογική ζωή και τι βιολογικός θάνατος; είναι το «ενθάδε», το αντικείμενο της βιοτεχνολογίας. Tι σημαίνει νόημα ζωής και νόημα θανάτου; είναι το «επέκεινα» της ορθόδοξης πίστης.   Είναι δύο  ξεχωριστές  περιοχές , όπου ο επιστήμονας δεν μπορεί να ‘’θεολογήσει’’ , ούτε ο θεολόγος μπορεί να μπει στον χώρο της επιστήμης  με την πίστη και τη θεολογία.   H επιστήμη και η τεχνολογία δεν είναι σατανικά έργα , αλλά  έργα ανθρώπινα  και  για τον άνθρωπο.   Αυτές  αναφέρονται στον μικρόκοσμο του ατόμου απ όπου ξεκινούν και  φθάνουν ώς τον μεγακοσμο του σύμπαντος, δηλαδή στα «κτιστά πράγματα»   H ορθόδοξη θεολογία αφορά στο άκτιστο νόημα της ζωής και του θανάτου κάθε «κτιστού πράγματος».    H επιστήμη προϋποθέτει τον «κτιστό κόσμο» και αποκαλύπτει τη λογική του, ενώ μέσα στον κτιστό κόσμο η ενέργεια του Θεού είναι άκτιστη.   Επάνω σε αυτό το δυαδικό σχήμα πραγματεύτηκε  την κλωνοποίηση γενικά, του ανθρώπου ειδικότερα, τη μετάλλαξη, τη μεταμόσχευση οργάνων από άνθρωπο σε άνθρωπο και ενδεχομένως από ζώο σε άνθρωπο, την ευθανασία και το «βιοτεχνολογικό έγκλημα».  Ως προς αυτό το τελευταίο, που τόσο μας τρομάζει, δεν νομίζω ότι διαφέρει, ως προς τη σύστασή του, από τα άλλα εγκλήματα τα οποία ο άνθρωπος είναι «ελεύθερος» να διαπράξει ή όχι. Το «βιοτεχνολογικό έγκλημα» όμως, μπορεί να διαφέρει στις επιπτώσεις: να καταστρέψει ή να διαστρέψει τη ζωή στον πλανήτη...  Μίλησε  για  την κακή εφαρμογή ορισμένων γενετικών νεωτερισμών, που αφορούν λ.χ. τον γενετικό επανασχεδιασμό της ζωής, όπως τα παιδιά κατά παραγγελία, την πιθανή γονιδιακή θεραπεία στη γεννητική σειρά, τον σεβασμό του ανθρώπου και την προστασία του γενετικού του υλικού, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σε γυναίκες πέραν των ορίων τεκνοποίησης παραβιάζοντας έτσι τα δικαιώματα των παιδιών, την εμπορευματοποίηση της γονιδιωματικής γνώσης διά των ευρεσιτεχνιών κ.ά.    Σχολίασε το πολυσυζητημένο θέμα των ορίων της επιστημονικής μελέτης και έρευνας, σαν απαίτηση κάποιας «επιστημονικής δεοντολογίας». Τα όρια αυτά δεν μπόρεσαν να τα χαράξουν ούτε η Επιστήμη, ούτε η Πολιτεία, ούτε η Ηθική και, φυσικά, ούτε η Θεολογία. Φοβάμαι ότι οποιαδήποτε όρια θα σήμαιναν τον θάνατο της Επιστήμης. Τότε ποιο είναι το αντικείμενο της Βιοηθικής, αν όχι να θέσει όρια στη βιοτεχνολογία γενικότερα και ειδικότερα στη βιοϊατρική, η οποία κάθε μέρα αποκτά και περισσότερες επιστημονικές δυνατότητες να επεμβαίνει όχι απλώς στη ζωή αλλά και στο πρόσωπο και την προσωπικότητα του ανθρώπου και άρα σε βασικά και καίρια δικαιώματά του;   Aναφέρθηκε εκτεταμένα σε απόψεις κορυφαίων επιστημόνων  από τους  χώρους  των  ανθρωπιστικών   και θετικών επιστημών, από τις οποίες δεν προκύπτει (ή δεν κατάλαβα να προκύπτει) ένα συμπαγές και αρμονικό σύστημα κανόνων συμπεριφοράς  των επιστημόνων της βιοϊατρικής και βιοτεχνολογίας. Ούτε καν ένα σταθερό σημείο αναφοράς και μελέτης, π.χ. η περιφρούρηση της φύσης και της ζωής όπως έχουν μέχρι σήμερα διαμορφωθεί.    Ο  μητροπολίτης Ιερόθεος   δεν  αρνήθηκε   την κοσμική ή εκκοσμικευμένη βιοηθική και με  την διαλεκτική του άνεση  σε αυτή, αντιπαρέθεσε την «ορθόδοξη βιοηθική», που δεν διαφέρει από την «ορθόδοξη ηθική» , την υπακοή  δηλαδή στις εντολές του Θεού που αναφέρονται στη φυσική ζωή του ανθρώπου, όταν ο άνθρωπος κοινωνεί με τον Θεό και με τον συνάνθρωπό του.   Ταύτισε την ηθική με την «ασκητική», εννοώντας προφανώς τη βίωση της πίστης ως τρόπο ζωής (και όχι αποκλειστικά τη ζωή των ασκητών).   O μητροπολίτης Ιερόθεος ψυχικά ευαίσθητος και πνευματικά ανήσυχος , έδειξε ότι προσπαθεί να ερευνήσει όλες τις γωνιές της πνευματικής ζωής από μια θέση σταθερή: την ορθόδοξη πίστη και παράδοση. Ότι έχει το χάρισμα να αναφέρεται σε δόγματα, αλλά δεν δογματίζει, ερευνά αλλά δεν κάνει «κατηχητικό».    Πλήρως ενημερωμένος στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία , με εντυπωσίασε η άνετη ,  η ήρεμη  και   η θετική κίνηση  του ανάμεσα σε δύσκολα καινούργια και εξειδικευμένα θέματα στα οποία δεν υπάρχει ευρύτερη εξοικείωση .Όταν κατά την παρέμβασή μου- που θα δημοσιεύσω προσεχώς-έκανα μια νύξη για τον προτεσταντισμό μου αράδιασε επί πολύ αποσπάσματα  πολλά από το βιβλίο ενός από τους κλασικούς στοχαστές της Κοινωνιολογίας του  Γερμανού Μαξ Βέμπερ : « Η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού»

(1)  δημοσιογράφος και  αρχισυντάκτης της ‘’Καθημερινής’’ . Πνεύμα μαχητικό και ανήσυχο, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του. Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε πολιτική δράση μέσα από τις γραμμές του ΚΚ Ε, Πέρασε από στρατοδικείο το 1958, μαζί με τον τότε διευθυντή της "Αυγής" Μανώλη Γλέζο. Το 1968, όταν μπήκαν τα σοβιετικά τανκς στην Τσεχοσλοβακία για  να καταπνίξουν την Άνοιξη της Πράγας, φυλακισμένος τότε στη Λέρο από τη Χούντα, συνυπέγραψε την καταδίκη της ΕΣΣΔ .

(2)  δημοσιογράφος, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου Στη διάρκεια της δικτατορίας βασανίστηκε και εκτοπίστηκε στις φυλακές της Αίγινας. Υπήρξε συνειδητοποιημένος μαρξιστής-κομμουνιστής και μέσα από κάποια βιβλία του ανέλυσε τη μαρξιστική και κομμουνιστική θεωρία με τρόπο απλό αλλά όχι απλουστευτικό.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Helmut Newton-ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ


Helmut Newton-ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ-ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109 - 117 45 Αθήνα

13 Νοεμβρίου 2012 - 3 Μαρτίου 2013
Καθημερινά 12:00-21:00 Εκθεσιακός χώρος
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρω, μειωμένο 4 ευρω

 Ο Χέλμουτ Νιούτον (1920-2004) προκάλεσε και πολλές φορές σόκαρε με το φωτογραφικό έργο του, μέσω του οποίου κατόρθωσε να αποδώσει με χαρακτηριστικό τρόπο την ομορφιά, τον αισθησιασμό, το χιούμορ και τη βία που ένιωθε ο ίδιος να διέπουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων που συναντά κάποιος στον κόσμο της μόδας, της πολυτέλειας, του χρήματος και της εξουσίας.
Η έκθεση αποτελεί αναδρομική καταγραφή του έργου του Νιούτον και καλύπτει τις βασικές θεματικές της δουλειάς του, όπως είναι η μόδα, το γυμνό, το πορτραίτο, το σεξ, το χιούμορ... Το έργο του θεωρείται κατ’ εξοχήν κλασικό και αποδεικνύει ότι ο Νιούτον δεν ήταν μόνον ένας φωτογράφος μόδας, αλλά ένας καλλιτέχνης που, καταρρίπτοντας όλους τους περιορισμούς της φωτογραφίας, πειραματίστηκε με θέματα και είδη και διεύρυνε τα όρια της σύγχρονης οπτικής κουλτούρας με το μοναδικό όραμά του.

ΠΗΓΗ: http://www.sgt.gr/gr


Το μπλοκ μας κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ θα παρουσιάζει ένα πολιτιστικό γεγονός που πιστεύει ότι δεν πρέπει να χάσουμε. Συνήθως θα πρόκειται για ένα γεγονός που συμβαίνει στην Αθήνα, αυτό γιατί βλέπουμε ότι πολλές επισκέψεις στο  μπλοκ μας είναι και από τον χώρο της Αττικής, διότι η Αθήνα είναι πολύ κοντά μας, αλλά και γιατί αυτό μας προτρέπουν πολλοί αναγνώστες της εφημερίδας μας, «ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ». Σίγουρα θα παρουσιάζουμε και γεγονότα που συμβαίνουν στην Βοιωτία. Όταν λέμε πολιτιστικό γεγονός εννοούμε τα πάντα, «που μεταμορφώνουν την ύλη σε πνεύμα»  όπως έγραψε και ο μεγάλος-αξεπέραστος, Νίκος Καζαντζάκης. Πολιτισμός για μας είναι: ένα βιβλίο, μια θεατρική παράσταση, μια έκθεση, ένα μουσείο, ένα μοναστήρι, ένας ιδιαίτερος δρόμος, ένα ιστορικό ξενοδοχείο, ένα μουσικό σύνολο, μια εκδρομή, ακόμα και ένα καφενείο όπως «η δεξαμενή»……………………………  

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΖΕΔΟΤΕΧΝΕΙΟΝ, το νέο μαγαζί του χωριού μας, ένας καινούργιος προορισμός για όλη την περιφέρεια!!!

 Το "ΜΕΖΕΔΟΤΕΧΝΕΙΟΝ" είναι ΄το νέο μαγαζί του χωριού μας, ένας νέος προορισμός για όλη την περιφέρεια. Ζεστή ατμόσφαιρα, καταπληκτικές τιμές, άψογη περιποίηση.

Η καταπληκτική αίθουσα του ΜΕΖΕΔΟΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Υ.Γ. Στην παρούσα ανάρτηση πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Κυριάκου Λιάκου.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ: Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


"Στη Λαμία την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο του 2013, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς ανακοίνωσε τα ονόματα των νέων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, οι οποίοι είναι : Φανή Παπαθωμά από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας."
Η ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ, είναι εκπαιδευτικός και καταγέται από τον Δήμο μας, συγκερκιμένα από το Νεοχώρι Αλιάρτου.
Στην νέα αντιπεριφερειάρχη ευχόμαστε ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο έργο της.  

ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Νέο προεδρείο, στο Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου , εξελέγη στην ειδική συνεδρίαση του ,την Κυριακή  06-01-2013.
Πρόεδρος αναδείχτηκε η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας κα Κατσιφή Βενετία.
Αντιπρόεδρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κος Κουντουριώτης Παναγιώτης .
 Γραμματέας η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας κα Κολοβού Γεωργία.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΩΝ "ΤΟ ΚΑΣΚΑΒΕΛΙ"


Ο νεοσύστατος πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας, των απανταχού Λεονταριτών «Το Κασκαβέλι» ξεκίνησε άμεσα μετά τη σύνταξή του και με μεγάλη όρεξη το έργο του. Η επιθυμία του συλλόγου είναι να προβεί σε κινήσεις και στην οργάνωση εκδηλώσεων που να καλύπτουν όλο το φάσμα του πολιτιστικού ενδιαφέροντος των κατοίκων του χωριού αλλά και του ευρύτερου κύκλου.

 Έτσι η αρχή ήδη έγινε στις 23 του Δεκέμβρη με την επίσκεψη στο ορφανοτροφείο θηλέων της Λειβαδιάς «Αγία Ταβιθά». Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε την ανταπόκριση του κόσμου φέρνοντας ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα, ακόμα και γλυκά για να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας να δώσουμε χαρά στα παιδιά αυτής της στέγης. Με την άφιξη μας εκεί, τα παιδιά και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά.

Η υπεύθυνη του ‘’σπιτιού’’, όπως το αποκαλούνε, και όχι του ιδρύματος, μας ενημέρωσε για την ιστορία του, το έργο και την πρόοδο των κοριτσιών. Εκεί μας προσέφεραν χριστουγεννιάτικα γλυκά, εικονίτσες της Αγίας Ταβιθά και τα κορίτσια μας τραγούδησαν όμορφα τραγούδια συγκινώντας μας με την δύναμη ψυχής και την αισιοδοξία τους.
Η εκδρομή συνεχίστηκε με την επίσκεψη στη μονή του Οσίου Λουκά, μέσα από μια χιονισμένη διαδρομή, και έκλεισε με φαγητό και καφέ στην Κρύα της Λειβαδιάς.
Την ημέρα των Χριστουγέννων ο σύλλογος ευχήθηκε χρόνια πολλά στο εκκλησίασμα δίνοντας στον καθένα ένα μικρό δωράκι...!
 Στις 29 Δεκέμβρη ήταν η σειρά των μικρών μας. Το πνευματικό κέντρο του χωριού, γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα. Τα παιδιά ζωγράφισαν και έγραψαν κάρτες στον Άγιο Βασίλη ζητώντας του τις επιθυμίες τους για τα φετινά Χριστούγεννα.

 Στη συνέχεια παρακολούθησαν μια χριστουγεννιάτικη ταινία «Ο γιός του Αϊ Βασίλη»,...
... και στο τέλος ο Άγιος Βασίλης έκανε την εμφάνισή του εκπλήσσοντας, χαρούμενα τα παιδιά και δίνοντας τους δωράκια αφού φωτογραφήθηκε με αυτά.


Το Δ.Σ. του συλλόγου βλέποντας την ανταπόκριση που είχαν οι μέχρι τώρα κινήσεις, ευχαριστεί τον κόσμο που μας ακολούθησε και δεσμεύεται να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα στην πορεία του χρόνου.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΥΗ ΚΙΟΥΣΗ, για την πολύτιμη βοήθειά της, να γίνει τούτη η ανάρτηση.